Søndag sørget Unni Neergaard og Heidi Kristensen for sortering av pakkene ut fra alder og kjønn på mottakeren. Begge to var overveldet over responsen. Foto: Jørn Aune

Torsdag skrev Andøyposten om julegaveaksjonen som Andøy frivillighetssentral har satt i gang, der alle som vil kan gi gaver. Disse vil bli gitt videre til noen som er i en vanskelig situasjon, og kanskje ikke får gaver.

– Adelheid Flesland Benjaminsen i Risøyhamn var den første som kom med tanken om en slik aksjon, og så skrev Heidi Kristensen sitt innlegg på Facebook. Og dermed var vi i gang, sier Unni Neergaard i Andøy frivillighetssentral.

–  Bra tiltak

Hun var litt spent på responsen siden aksjon kom i stand kort tid før jul, men mandag morgen bugnet lokalene til frivillighetssentralen av julepakker i alle størrelser. Flere hundre gaver har kommet inn.

– Responsen har bare vært positiv og det virker som om folk synes dette er et bra tiltak. En veldig søt historie i det hele er gutten på åtte som nettopp hadde bursdag. Han hadde fått en gave som han ville bytte, men i stedet for å gjøre det, pakken han den inn og leverte den hit, sier Neergaard.

Heidi Kristensen sier hun fikk ideen etter en tur til Bodø for et par år siden.

– Der hadde de et juletre ved SAS-hotellet folk kunne legge gaver under. Og så har de jo Shirley Bottolfsen i Bodø. Jeg tenkte at vi burde gjøre noe lignende i Andøy, sier Kristensen, som søndag var med å sortere gavene som var kommet inn.

– Betyr mye

Lill-Tove Lyså i barnevernet er av dem som skal fordele pakkene rundt om i Andøy.

– Dette er helt overveldende. Jeg har egentlig ferie, men bruker gjerne en feriedag for å gjøre dette. Det betyr mye for dem som får disse pakkene, sier Lyså.

– Men er det virkelig behov for en slik aksjon i rike Andøy og Norge?

– Det er lett å glemme de som ikke har så mye. Det er familier som er i en vanskelig situasjon i kortere eller lengre perioder. For dem betyr denne oppmerksomheten mye, sier Lyså.

Også NAV skal fordele pakker.

– Vi er i kontakt med en del folk som lever marginalt. Det er ikke alle som mottar støtte fra oss, men de har likevel ikke så mye å rutte med. Alle pakkene er et synlig bevis på at folk i Andøy vil gi til dem som ikke har så mye, sier Aina Refsnes i NAV.

I tillegg skal flyktningkontoret motta en del av gavene til fordeling blant flyktningene i Andøy.