Den nye Storgata er blitt feiende fin. Det er de fleste enige om. Men under overflata er det avdekket viktige problemer med kummene som sørger for vanntilførsel ved en brann. Dette blir det nå grepet fatt i.

– Må få dette på stell

Det bekrefter enhetsleder Stein Andreassen ved teknisk drift.

– Poenget er at det er store kummer som er satt ned i gata. De har mye innhold, og det er plasseringa av utstyret som har skapt problemer. Tilkoblingen er sentrert i hullet, og det medfører at mannhullet er sideforskjøvet. Dette sammen med lav høyde i mannhullene skaper unødige vansker. Plasseringa gjør også at brannslangene vil få en uheldig knekk.

Ubrukelig

Branningeniør Nils Harald Steinsvik sier resultatet er at en rekke av slukene ikke kan brukes.

– Med det brannmateriellet vi har, kan ikke disse tilkoplingene benyttes fordi kummene er for trange.

– Dermed kan det bety at i enkelte områder lar det seg ikke gjøre å benytte nærmeste vanntilførsel ved en brann. Det vil da koste verdifull tid ved en brannsituasjon - hvor hvert sekund teller. Dette har vi forlengst avdekket, sier Steinsvik.

– Blir ordnet

Behovet for tilpasninger er påpekt overfor entreprenøren - og de to sier dette skal bli ordnet opp i.

– Det ble også satt fokus på disse problemene under ferdigbefaringa med entreprenøren som nylig ble avholdt. Så dette blir det tatt fatt i for å få gjort de nødvendige tilpasninger. Ting som dette må vi nødvendigvis ha på stell, selv om det er mange vanntilkoplinger i Storgata, sier Steinsvik og Andreassen.