«The Henry Girls» består av søstrene Karen, Lorna og Joleen McLaughlin fra Malin, helt nord i Donegal i Irland. Konserten på Andenes er et resultat av kultursamarbeidet mellom Vesterålen, Donegal og Øst-Island.

– Henry er navnet på bestefaren vår, og vår familie er kjent som «The Henrys» i Donegal. McLaughlin er et ganske vanlig etternavn, så derfor brukes navnet til bestefaren for å fortelle hvem folk er, sier Karen til Andøyposten.

De er hele seks søstre i familien og har opptrådt sammen en gang. Det var i Italia.

– Det har vært mye musikk rundt oss i oppveksten, men det var oss tre som valgte å gå videre med musikken, sier Karen.

Gruppa har gitt ut fire CD-plater. Den nyeste kom i fjor og heter «Louder Than Words».

De tre jentene kommer til Andenes rett fra turné i USA.

– Vi skal gjøre noen show i forbindelse med Sankt Patricks dag, som er 17. mars, og så skal vi ha noen andre konserter i USA, sier Karen.

I fjor var gruppa på turné  i Tyskland, og de hadde også en konsert på Island, og det er den som er foranledningen til at de nå kommer til Andenes.

Konserten på Island var en del av markeringen av 10 år med kultursamarbeid mellom Vesterålen og Øst-Island, der Donegal i Irland etter hvert kom med.

Undertegnede fikk med seg konserten på Island, og kan skrive under på at det var en flott opplevelse. Også ordfører Jonni Solsvik likte det han hørte, og dermed ble det besluttet å invitere gruppa til konsert på Andenes.

– Joleen, som spiller harpe, har vært i Norge før, men vi som gruppe har aldri spilt i Norge. Jeg har alltid hatt lyst til å besøke Norge, så vi gleder oss veldig, sier Karen.

Det er ikke så lett å sette «The Henry Girls» i noen musikalsk bås. Jentene spiller både tradisjonell, irsk musikk, popmusikk, folk og roots.

– Noen sier vi spiller «americana», som er en sammensmelting av folkemusikk fra ulike grupper som har innvandret til USA. En del er akustisk folk og roots, sier Karen.

Nøyaktig hva som blir opplegget rundt konserten på Andenes er ikke helt avklart ennå. De tre jentene skal også holde skolekonsert på Andenes, der sjuendeklassingene fra hele Andøy blir invitert.