Torsdagskvelden under årets Nordlyst er det i samfunnshuset på Dverberg det skjer. Dit kommer Harstad-artisten Sigrun Loe Sparboe, og leder i Nordlyst-komiteen Marte Wiik, håper også et stort publikum finner veien.

– Vil ikke angre

– Jeg oppdaget selv Sigrun og musikken hennes i Harstad, og ble øyeblikkelig fasinert av det jeg hørte, sier Wiik. Hun var overbevist om at hun hadde opplevd en artist som var kjent for et stort publikum.

– Jeg ble veldig overrasket da det ikke viste seg å stemme, men jeg tror dette er en artist som kommer til å slå gjennom ganske snart, sier hun. Wiik håper mange lar seg friste til å besøke denne Nordlyst-konserten, som vil være i storsalen i samfunnshuset på Dverberg.

– De som kommer vil ikke angre. Vi skal lage et ordentlig intimt og koselig konsertlokale og musikalsk vil dette bli et nordnorsk høydepunkt under Nordlyst, lover hun.

LES OGSÅ: Hver gang vi møtes på Nordlyst.

Musikalsk varme

Sigrun Loe Sparboe har det siste tiåret gitt ut tre plater med bandet Sigrun & The Kitchen Band, men nå er bandet satt på pause til fordel for en solokarriere. I 2013 kom debutalbumet «Uten at du vet det», og anmelderne trillet høye terningkast. For et drøyt år siden flyttet Loe Sparboe fra Oslo og hjem til Harstad. Hun har det siste året fått platekontrakt med Grappo, ett nytt solo-album er på tur og hun høster strålende anmeldelser for konsertene hun holder

– Sigrun Loe Sparboe sørget for at den svale lufta ble varm, skrev Harstad Tidenes anmelder Hanna Sundquist etter en friluftskonsert på Trondenes i fjor høst. I februar er hun klar til til å varme Nordlyst-publikummet.