Sildeeventyret på Andfjorden trekker til seg både hval og tilskuere. BBC er i så måte blant de mer ekslusive tilskuerne, og ifølge Andøyposten sikrer kanalens team seg spektakulære opptak til sin nye storsatsing.

I slutten av forrige uke ankom Joe Treddenick og Dan Beecham Andenes, som fortroppen for produksjonsteamet fra BBC. De sier at det slett ikke er tilfeldig at et nytt BBC-team har funnet veien til nettopp Andøy.

– Dette er rett og slett «stedet å være» for å filme kval. Så enkelt er det. Vi skjønner godt at de andre teamene har trivdes her. For man blir fantastisk godt mottatt overalt, sier Dan Beecham til Andøyposten.

Joe Treddenick sier det nye prosjektet er kalt «Ocean».

– Økosystemet i havet er livsviktig for alt liv på jorda. Alt avhenger av det, og mangfoldet av liv i de store havdypene er bare ufattelig stort.

– Siden serien «Blue Planet» ble laget, er det oppdaget 250.000 (!) nye arter som har sitt habitat her. Noe av dette skal den nye serien gjenspeile, sammen med et tverrsnitt av det øvrige livet i havet, forteller Treddenick til avisa.

Teamet som er i Andøy teller fem personer, og de skryter veldig av tilretteleggingen og velviljen de møter lokalt.

– Vi har møtt en fantastisk velvilje og gjestfrihet overalt, og vi føler oss skikkelig velkommen her i Andøy. Det setter vi pris på, sier Beecham og Treddenick til Andøyposten.

Stor verdi

Marten Bril hos SeaSafari Andenes sier at det er kjempepositivt for hele Andøy og Vesterålen at BBC på ny er tilbake.

– BBC er kjempeseriøse, og en av verdensenerne når det gjelder de store, tunge produksjonene som sendes på tv over hele verden. Derfor er det selvsagt veldig gledelig at de nå sender et tredje team til Andøya, sier Bril til Andøyposten.