I år har Nordlyst-komiteen truffet godt, med bookinger av aktuelle og spennende artister. Åpningskonserten med Hver gang vi møtes-aktuelle Jonas Fjeld er allerede utsolgt, og billettene går unna også til de andre konsertene.

– Hvis folk vil få med seg konsertene under årets Nordlyst, så bør de begynne å tenke på å kjøpe billetter, sier leder i komiteen Marte Wiik.

LES OGSÅ: Musikalsk hemmelighet til Nordlyst

– Fantastisk stemme

Hun håper mange vil få med seg «dobbel-arrangementet» på fredagskvelden under Nordlyst. Da er det først konsert med Matilda Gressberg, som blant annet er kjent fra tv-programmet Norske talenter, og fikk strålende kritikker for sin debutplate «A Heart», som kom ut i 2012.

– Hun kommer med ikke mindre enn to nye album i løpet av 2015, så dette er en artist man kommer til å høre mye til i året som kommer, sier Wiik. Til Nordlyst kommer Matilda sammen med gitarist Sjur Husom Vonen.

– Det kommer til å bli en flott intimkonsert, og jeg har hørt mange som har kjøpt billett etter å ha hørt på musikken hennes; og de gleder seg, sier Wiik, som håper på fullt hus i Hisnakul på denne konserten også.

– Det er et eller annet med stemmen hennes som er helt fantastisk. Den har det særpreget som gjør at du automatisk kjenner den igjen når du hører henne synge, sier Wiik.

LES OGSÅ: Hver gang vi møtes på Nordlyst

– Rått naturtalent

Med seg i bagasjen til Andøy og Nordlyst har Matilda musikken til det nye albumet, og ikke minst kritikerroste «A Heart», som kom ut i 2012. Det blir spennende å høre om hun har fulgt opp suksessen, som blant andre VGs musikkanmelder Morten Ståle Nilsen mente var starten på en betydelig artistkarriere.

– Matilda Gressberg er helt åpenbart et rått naturtalent, skrev han i sin anmeldelse. Etter suksessen med debutalbumet har Mathilde blant annet skrevet musikken til den norske dokumentarfilmen «Til ungdommen» og i høst har hun fått mye oppmerksomhet for en akustisk coverversjon av OnklP og De Fjerne Slektningenes «Styggen på ryggen». Den er sett av over 60.000 på Youtube.

Jubileum etterpå

Wiik håper Matilda-publikummet blir igjen i Hisnakul etter konserten, for da er det klart for feiring av Nordlyst sitt 15-årsjubileum.

– De som er på konserten kommer gratis inn på denne feiringen, som i tillegg har inviterte gjester og er åpent for publikum, sier Wiik. Hun forteller at Nordlystkomiteen, i samarbeid med Svein Spjelkavik, vil transformere foajeen i Hisnakul om til en trendy nattklubb som godt kunne vært i en storby.

– De som var i idrettshallen under Violet Road-konserten vet hva vi kan få til med lys, oppheng og møbler, så det er bare å glede seg, sier hun. Musikken er det Tromsø-baserte Arctic Saints som står for, og de fyller blant annet dansegulvene på utestedet Gründer i Tromsø hver helg.

– Det blir dansbar musikk, som folk har hørt før og vi håper og tror at dette er et konsept som vil treffe et stort aldersspenn, sier Wiik.