I veteran-håndball må spillerne være passert 30 år. Går man 15 – 20 år tilbake i tid, hadde AIL stor aktivitet innen aldersbestemt håndball. Men mange av de som var aktive den gang har flyttet fra kommunen.

– Vi har en del spillere som kommer nordover for å delta i veteran-NNM. Så vi får treffe folk vi spilte sammen med og mot for mange år siden. Det ganske sosialt, sier Jacobsen.

Rammet av skader

Det var seks lag påmeldt til årets veteran-NNM som ble arrangert av Bravo håndballklubb i Tromsø, og AIL havnet i pulje med to lag fra Tromsø (TSI Retro og Tromsø XO). Mot Tromsø XO ble det seier 15 - 10, mens det ble tap 14 - 11 mot TSI Retro.

Dermed ble det semifinale mot Alta, der finnmarkingene gikk seirende ut med 18 - 10. Lørdagen ble dermed avsluttet for AIL med bronsefinale mot Sørreisa. Det ble ganske jevnspilt, men AIL måtte til slutt se seg slått med 15 - 13.

– Vi ble rammet av skader etter hvert, og hadde en tynn stall fra før siden to spillere hadde meldt forfall på grunn av sykdom. Men det var likevel en artig turnering, sier Jacobsen.

Alta vant turneringen

Alta vant hele turneringen i herreklassen etter å ha slått TSI Retro 12 - 8 i finalen.

I dameklassen var det med åtte lag. Her gikk  IK Junkeren seirende ut av finalen mot Bardufoss & omegn IF.