Våren 2011 ble de sist filmene vist i den gamle kinoen på Andenes. Eierne hadde ikke økonomi til å digitalisere kinoen alene, og uten støtte fra andre aktører ble det vanskelig å drive videre.

Bygdekino i Hisnakul

Savnet etter en kino var imidlertid der, og høsten 2012 begynte ungdomsrådet i Andøy å arbeide for ny kinodrift. Det er dette arbeidet som nå bærer frukter, og onsdag er det klart for første forestilling i de nye kinolokalene i Hisnakul.

– Bygdekinoen ble løsninga, og nå kjører vi endelig i gang med nytt kinotilbud på Andenes. I første omgang betyr dette kino én gang i måneden. Men vi satser på at dette er starten, så får vi se. Det er i alle fall et stort steg i riktig retning, og mye bedre enn ingen kino, sier kulturkonsulent Werner Johansen.

LES OGSÅ: Nå blir det kino

Filmene

Det er familiefilmen Paddington som får æren av å åpne den nye kinoen på Andenes. I filmen får publikum være med den duffelcoat-kledde bjørnen Paddington når han reiser til London for å få seg et bedre liv.

Litt senere på kvelden er det en litt annen reise det voksne publikummet kan være med på i en av årets mest omtalte filmer «Fifty shades of grey».

I filmen møter vi den unge litteraturstudenten Anastasia, som innleder et forhold til den vakre, mystiske milliardæren Christian Grey. Filmen er basert på E.L. James sin bestselger med samme navn.