Havneleder Odd Bernt Mevold som blir havnesjefens nest kommanderende i havna, er glad for å få sjefen sin på plass.

– Alt blir nytt fremover

– Det er veldig bra at Andøy kommune har gått til det skrittet å løsrive havnene i et selvstendig foretak. Alt blir nytt framover, og det et blir spennende nå når vi skal få det nye foretaket på plass med nye vedtekter og nytt havneregulativ. Jeg skal vise ham rundt i kommunens havner på Andenes, Bleik, Nordmela og Risøyhamn, sier Mevold.

– Jeg er ikke i tvil om at den nye havnesjefen kommer til å gjøre det bra. Selv har jeg besøkt havna hans i Båtsfjord veldig mye, og jeg har sett alt det flotte han har utrettet der, sier Mevold, som også har vært på kurs sammen med Jensen tidligere i høst i Oslo i forbindelse med det nye ISPS-reglementet (International ship & port facility security).

– Ser bra ut

Odd Jarle Jensen som hadde sin aller første dag på jobb mandag, sier at alt virker bra foreløpig.

– Det er hyggelige folk på Andenes, og jeg møter bare smilende mennesker. Jeg hadde min siste arbeidsdag som havnesjef i Båtsfjord havn KF onsdag. Sammen med kona ankom vi Andenes torsdag kveld, og vi har brukt helga til å komme oss i orden på hjemmefronten i huset vi har leid av Andøy boligstiftelse på Andenes, sier Jensen.

Han ser nå fram til å komme i gang med Andøy havn KF.

– Foreløpig kommer jeg til å ha kontorplass på rådhuset. Det er mest praktisk i denne perioden framover der jeg skal orientere meg om hvor langt teknisk har kommet med planverket og med reguleringsplanene for havna. Det blir mye samarbeid med Andøy kommune, selv om jeg kommer til å overta mye av saksbehandlingen selv, sier Jensen.

Spent på økonomien

– Det er mye å se på. Jeg er spesielt spent på hvordan økonomien i foretaket blir nå når det skal bli en selvbærende enhet, uavhengig av Andøy kommune, sier han.

– Det er litt forskjell på å være en etat i kommunen til å stå på egne bein. Det er nå bare en formalitet før vi er selvstendig. Jeg skal sette meg inn i sakene i forhold til hva som allerede er vedtatt, og hva som skal vedtas videre av styret, sier Jensen.