Gründerne Gunn-Randi Solvang Bjerknes, Jeanett Alsos Olsen og Hans Eirik Olsen kunne glede seg over flotte tilbakemeldinger og fullt hus da de åpnet Nordmela Landhandleri & Kafe lørdag.

- Kjempeflott at vi har fått kafé og dagligvarebutikk i bygda igjen. Og det er blitt en kjempefin butikk! sa Sigurd Øvergård.

Ny møteplass

- Kjempebra at de satser på ferskvarer og lokalt produsert mat, syntes Inger Skavhaug og Britt Marie Pettersson som hadde tatt turen fra Bleik.

Gründerne fikk ros også fra næringssjef Bjørnar Sellevold og Ole Johnny Nilsen i Nordmela Vel.

- Det er en utrolig viktig og flott satsing dere gjør, og bygda har fått en ny møteplass. Nå er det opp til bygdefolket å sørge for at butikken er liv laga, sa Sellevold.

- God å være i gang

- Det er også gledelig at to unge familier har flyttet til bygda, satser og vil bo her. Hver og en av oss har interesse av at butikken har driftsgrunnlag. For det er godt dokumentert at i ei bygd uten butikk, faller boligprisene dramatisk. Så for hver handletur hit er kundene med på å opprettholde verdien på sin egen bolig. Det er kanskje noe mange ikke tenker over, sa Nilsen.

Gunn Randi Solvang Bjerknes og Jeanett Alsos Olsen var strålende fornøyd med åpningsdagen.

- Masse folk og fine tilbakemeldinger - og det føles godt å være igang, sa de to smilende gründerne.