- Vi er stolte av det vi har fått til, og glade for at arrangementet er blitt en hyggelig tradisjon, som både vi, utstillere og publikum setter pris på, sier Ingvild Turrell i en pressemelding.

Regionalt samarbeid

Målet med markedet har hele tiden vært å samarbeide med andre, spennende aktører i vår region og få vist fram noe av det interessante mangfold som finnes i Vesterålen.

- Det er mye arbeid med å arrangere et så stort marked, men vi synes det er en kjempefin måte å få vist fram både eget anlegg og dyktige gründere fra regionen, sier Turrell.

De ulike salgsutstillerne fordeler seg  i bygninger over hele anlegget, noe som gir en utmerket mulighet til å få tatt friluftssenteret i nærmere øyesyn.

- Det er dyktige kvalitetsutstillerne og flere av dem vært med oss helt fra starten. Men nye kommer til hvert år, slik at vi får variasjon i vårt «blomsterbed» , sier hun.

- Jeg har med siden starten, dette er et flott marked med fokus på kvalitet. Og så er det en fin aktivitet i inngangen til påskeuka, sier May Johannessen fra Nordtun gård på Bø i Andøy.

Travel tid

Johannessen synes det er en fin anledning til å møte nye og gamle kunder, samt å få markedsført og solgt produkter i ei tid med lite markedsaktivitet.

- Jeg liker veldig godt å være med på vårblomstring. Det markerer starten på en travel tid for oss i Alveland og det liker vi, sier Rita King, som har hatt stand hvert år siden starten.

Tjuvstart på jubileet

Senere i år har Andøy Friluftssenter 20 års jubileum. Det ønsker de å ta en liten tjuvstart på allerede nå.

- Vi har alltid hatt kulturelt innslag under vårblomstringen. I år ønsket vi å gjøre noe ekstra i anledning jubileet og har gleden av å presentere den dyktige duen Freebird, bestående av Synne Meland og Arthur Pettersen fra Andøy, sier Turrell.

Midt i markedet, etter at gjestene har fått forsynt seg med supper, gode kaker og kaffe i Gallerirestauranten, spiller Freebird opp til en halvtimes minikonsert.

- Etter konserten er det mulig å få kjøpe seg middag, sier Turrell.

Musikalsk blomstring

Duoen Freebird beveger seg i det musikalske landskapet mellom melankoli og glede, med inspirasjon i bluegrass og tråder tilbake til 20-30 tallet. Samarbeidet har også ført til produksjon av egne, nydelige låter og de er kjent for å skape god stemning.

”Vårblomstring i Andøy” er et marked hele familien kan nyte, for i tillegg til alt man kan se og smake er det organiserte uteaktiviteter for ungene.

De splitter nye utstillerne i år er: Nordlysklinikken Ra, som tilbyr arktisk massasje og ”Facelift” ansikt, nystartede Desimal ved Torill Johnsen Nyvold kommer med sine spennende og egenkomponerte mønster- og strikkepakker. Ny utstiller er også strikkebedriften Rannveig Gjevre fra Svolvær, som har med salgsutstilling av sin strikkekolleksjon. Lune, gode plagg i lekre farger, ekte håndverk med kjærlighet til farger og gode naturmaterialer.

Havskvinner

Gjevre er dessuten en av de 11 ”Kvinnene fra havet” – det nyetablerte nettverket for kreative kvinner i Lofoten og Vesterålen. I år deltar fire av havkvinnene: Siv Johansen fra Galleri Uvær med vakker glasskunst og Rita King fra Alveland med sine velkjente, handlaga såper og kremer er med i dette nettverket, begge har vært med på vårblomstringen i en årrekke. Det samme har den driftige May Johannessen fra Nordtun gård, som har med sine nydelige oster fra eget ysteri.

Galleri Dick Monshouwer fra Risøyhamn (Dick kommer ikke selv) og fotograf Terje Megård holder salgsutstillinger, med henholdsvis vakre malerier og spennende fotografier.

- Velkommen

Fra Bjørnskinn kommer Margrethe Dahl med sjarmerende brukskunst, redesignede fat og forførende påskegodis. Inger Nilsen fra Forfjord tilbyr praktiske Tupperwear ting og tang og Gammelbutikken i Risøyhamn selger hyttekrus og godterier.

Jane fra Ambra Handlaga på Strandland, hun har også vært med flere ganger og tilbyr brukskunst, strikka produkter og stearinlys.

Heidi Nilssen fra Mellomgården på Stamnes selger naturkosmetikk fra ”Hulder Cosmetica”, villsauskinn, strikkaprodukter og strikkegarn av ulla fra sine villsauer.

- Vi ønsker alle hjertelig velkommen til Buksnesfjord og årets vårblomstringen, som starter på formiddagen Palmesøndag og strekker seg utover dagen, sier Ingvild Turrell på Andøy Friluftssenter, som ligger fire mil fra Sortland i retning Andøy.

Den årvisse blomstringen i Buksnesfjord symboliserer at påska og våren er i like om hjørnet.