Grytidlig mandag morgen, gjorde Rainer Kammerlochner en en noe uvanlig observasjon. Rett over veien ved der han bor i Risøyhamn i Andøy kommune, tuslet tre elger inn i oppkjørselen på nabotomta.

En av dem stilte seg sågar opp foran inngangsdøren. Lockhammer, som er fotograf av yrke, tenkte at dette var et utsøkt motiv og beveget seg sakte mot de tre dyrene .

– Jeg sto først litt på avstand, men merket at jeg kunne bevege meg nærmere. Vanligvis er elger ganske skvetne og springer raskt vekk, men i dette tilfellet sto de der og stirret meg inn i øynene.

Til slutt var ene elgen bare tre meter foran meg. Jeg snakket faktisk til den, forteller han.

På jakt etter mat

Kammerlochner presiserer at det på ingen måte er uvanlig å treffe på elg, men hadde ikke ventet å gjøre det midt i Risøyhamn.

– Ved Bjørnskinn hadde det vært mer naturlig, men at jeg skulle treffe på elgene i sentrum av Risøyhamn, hadde jeg ikke regnet med, forteller han.

Kammerlochner forteller at elgene kun hadde et mål for øye, eller ganen om du vil, nemlig mat.

– De spiste av greinene på trærne og var tydelig på jakt etter mat, sier han.

Svære dyr

De samme elgene tok også turen til nabolaget tirsdag morgen, men da var de ikke så nærgående.

– Da holdt de seg mer i utkanten av tomta, forteller Kammerlochner.

Sett i retrospekt, karakteriserer den engasjerte fotografen hele opptrinnet som artig og spesielt, og bet seg særlig merke i en detalj når det gjelder skogens konge.

– Det er først når man kommer helt nært at man ser hvor svære disse dyrene er, slår Rainer Kammerlochner fast.

-Ikke uvanlig

Viltdyrforvalter i Sortland og Andøy, Jostein Holmeng, blir ikke veldig overrasket når han hører historien om de tre elgene.

– Jeg vet at andre har observert elger i det samme området den siste tiden. På denne tiden av året er det ikke uvanlig at elgene ferdes i mer tettbygde strøk.

Hadde det vært midt i jaktsesongen hadde det derimot vært noe mer uvanlig. Dette er nok dyr som er vant med folk,  slår han fast.