Både det lokale fiskebruket og hele bygdesamfunnet på Nordmela er glade. Inn leia kommer Soltind med de nye eierne Magnar Haraldsvik og Per Egil Elvan. Se filmen som også viser den andre sjarken «Andøygutt» som er en del av det nye linebåtmiljøet på Nordmela.

God økonomi

På kaia står næringssjef Bjørnar Sellevold som overreker en konfekteske som velkomstgave. Han har bidrattt med kommunalt stønadslån tidligere.

– Det er god økonomi i linedrift. Investeringen er bra for utviklngen på Nordmela. Dersom flere ønsker å satse på dette, så vli kommunen bidra, sier han.

Sammen med ham står mangeårig fisker på «Soltind», Gunnleif Hansen som er glad for å komme i gang på båten igjen. Beate Haraldsvik som eier 10 prosent i båten er også tilstede.

Ni arbeidsplasser

Magnar Haraldsvik sier at han syntes det var viktig å få «Soltind» tilbake til Nordmela igjen. Han ønsker å opprettholde aktivitet i fisket, og opplyser at båten utgjør ni arbeidsplasser til sammen. Fire fiskere, fire egnere, samt to på kaia.

Per Egil Elvan sier at han gått inn på eiersiden i båten med 45 prosent, men at det først og fremst er Haraldsvik som skal drifte båten.

– Jeg sitter på reservebenken, og fisker når båten er ledig, sier han.

Til slutt i filmen i toppen av artikkelen forteller daglig leder Ole Johnny Nisen på JM Nilsen Fisk hvor viktig linebåten «Soltind» er for fiskeriaktiviteten i bygda.