Foto: Magnus Kristensen Nesset
Bildet er tatt like før veien ble stengt tirsdag morgen. Foto: Ingvild Schønfeldt
Foto: Alf Ragnar Olsen

Fylkesvei 976 mellom Bleik og Andenes, på strekningen mellom Å og Tofta, er stengt etter et steinras i området tirsdag morgen.

Ifølge byggeleder i Statens Vegvesen, Magne Berg kom steinen ned cirka kvart på åtte i morgest. Mannskaper fra entreprenøren var kort tid etter på plass for å stenge veistrekninga for trafikk. Steinblokka som blokkerte det ene kjørefeltet anslås å veie 300-400 kilo.

– Etter det vi vet så langt dreier det seg om en enkelt steinblokk. Den ligger i veibanen sør for fanggjerdet i rasområdet.

– Det er for tidlig å si om dette kan være rester fra forrige ras, eller om den har rast ut fra et nytt sted. Vi stenger veien umiddelbart, og vil gjøre ei ny vurdering i morgen tidlig. Vi lar det alltid roe seg litt ned etter at vi har hatt nedfall av stein, sier Berg til VOL.

Han sier at nedfall av denne typen ikke er uvanlig på denne tiden av året, og under slike nedbørsperioder.

Siden det store raset i midten av november, der omlag 1.200 kubikk stein raste ut høyt oppe i fjellmassivet, har Vegvesenet praktisert stengning av fylkesvegen når det varsles 15 millimeter nedbør eller mer. Den gang lå det stein og enorme steinblokker i vegbanen på et område av nær 300 meters lengde.