Onsdag fikk Nilsen grønn vest, og dermed prøve seg på venstrebacken på formasjonstreningen. 20-åringen legger ikke skjul på at han håper på startplass mot Lillestrøm søndag, skriver itromso.no.

– Selvfølgelig gjør jeg det, sier den hurtige backen fra Bleik.

Mot Sarpsborg 08 ble han sittende på benken og til kampen mot Viking ble Lasse Nilsen «ofret» fordi TIL kun hadde 16 mann med i troppen.

Dermed blir det i så fall tippeligadebut om han får spille mot Lillestrøm på Alfheim søndag.

– Det er noe jeg alltid har sett frem til og har gledet meg lenge til vi skulle komme i gang etter at vi rykket opp. Jeg har ikke fått spilt de to første kampene, men stresser ikke om debuten ikke skulle komme nå. Jeg håper selvfølgelig, det hadde vært artig å debutere her på hjemmebane, sier Lasse Nilsen.

Flere kandidater

Steinar Nilsen bekrefter at Lasse Nilsen er en av venstreback-kandidatene til kampen søndag, men også tidligere Lillestrøm-spiller Magnar Ødegaard ble testet i den rollen i går.

Og Nilsen har heller ikke utelukket at Kent-Are Antonsen blir klar etter overtråkket mot Viking.

– Vi har ikke tatt noen beslutning vedrørende hvem som får plassen, og prøvde derfor på treninga å se både Magnar Ødegaard og Lasse Nilsen i den rollen. I tillegg er Henrik Gjesdal en mulighet. Kent-Are trente ikke for fullt i dag, men lover bra, sier Steinar Nilsen til iTromsø.

Ulike kvaliteter

Ødegaard og Nilsen har forskjellige kvaliteter på venstrebacker.

– Lasse har en del offensive ferdigheter som er bra, og Magnar har en kombinasjon av begge deler, sier Steinar Nilsen.

Han brukte mye tid på å coache nettopp Lasse Nilsen på onsdagens ettermiddagsøkt.

– Steinar og Bård (Flovik) kjenner styrkene og svakhetene mine og det han dirigerte på var det defensive. Det var vel kanskje noe han ikke var fornøyd med på økta, og så forklarte han hva jeg skulle gjøre og så lærer jeg av det, sier Lasse Nilsen.

Steinar Nilsen sier trenerne ville se Lasse i kampidentiske situasjoner.

– Det handler om å få han på et høyere tempo og intensitet enn bare hva som kommer i treningssituasjoner. Med en gang det blir spill på trening så faller tempoet og intensitet fra det vi gjorde på den taktiske biten av treningen. Vi ønsker større fart og ha korrekte avstander og vinkler, sier TIL-treneren.