Ordfører Jonni Helge Solsvik overrakte Andøy kommunes kulturpris for 2014 til Tordis og Geir Stave i Hisnakul lørdag kveld. Foto: Tony Gulla Sivertsen

Det var god stemning i Hisnakul lørdag kveld, da Tordis og Geir Stave mottok Andøy kommunes kulturpris for 2014 for sin store innsats i frivillig arbeid innenfor det lokale kulturlivet og kreftsaken.

– Vi setter pris på dere

Ordfører Jonni Helge Solsvik trakk frem både deres mangeårige engasjement i Andenes idrettslag, Andenes skolekorps og revygruppa Fyr Laus, og ikke minst minnefondet Tordis og Geir opprettet etter at sønnen Fredrik døde av kreft i 2008, 18 år gammel.

– Slike enkeltpersoner som dere er avgjørende for å skape det gode liv i et samfunn, og gjennom å tildele dere kulturprisen gir vi både anerkjennelse og en takknemlighet for å vise at vi setter pris på innsatsen dere gjør. Dere fortjener virkelig kulturprisen for 2014, sa ordføreren i sin tale til prisvinnerne. Til stående applaus fra de 150 fremmøtte i Hisnakul overrakte ordføreren prisen, som består av et maleri signert Bent Aune og en sjekk på 10.000 kroner.

Hyllet av mange

Tordis og Geir ble hyllet av mange lørdag kveld. Fra skolekorpset, som de har så kjært, via ungdommene i bandet «The Cheaters» og en tredjedel av fjorårets kulturprisvinner Holy Boys, Gunnar Wik til revygruppa Fyr Laus. Revygjengen sa alle, på rekke og rad, rosende ord om hvor mye de to prisvinnerne betyr for dem og etterpå fremførte de en egen sang de hadde skrevet for å hylle deres innsats i lokalsamfunnet.

– Vi ble veldig, veldig overrasket, men også veldig glad for prisen, sa Geir Stave i sin takketale.