Julie Westjord og Ann Hilde Hoel mottok utmerkelsen fra fylkesmann Inge Ryan i Nord-Trøndelag (t.h) - som er styreleder i Merkur-programmet. (Foto: Innsendt)

Næringssjef Bjørnar Sellevold opplyser at Merkur er et kompetanseprogram for distriktsbutikker – altså de minste dagligvarebutikkene i de mange bygder. I et innlegg hyller han butikk-trioen på Bleik.

– Merkur-programmet er del av regjeringens distriktssatsing. Det var under en stor konferanse i Bodø at styreleder i Merkur og fylkesmann i Nord-Trøndelag Inge Ryan overrakte «gull-plaketten» og blomster til daglig leder og medeier Julie Westjord på Bleik-butikken og medeier Ann Hilde Hoel. Den tredje medeieren Hilde Jarnæs Madsen var hjemme og «holdt fortet», skriver Sellevold.

– Ryan leste opp et personlig brev med gratulasjon fra kommunalminister Jan Tore Sanner, hvor han understreket hvilken betydelig og viktig bedrift nærbutikken på Bleik er – også butikker i andre bygder.

– I min hyllesttale til Bleik fremhevet jeg det store tiltaksarbeid gründerne Berit Kristiansen, Mats Ekenberg og Odd Magne Kristiansen gjorde for cirka 10 år siden, da de bygde butikken. Nå er bedriften som nevnt overtatt av Julie Westjord, Ann Hilde Hoel og Hilde Jarnæs Madsen. Butikken på Bleik er en særs viktig møteplass, og medvirkende til at Bleik fortsatt vil utvikle seg positivt. Ved at Bleiks-befolkningen bruker butikken og kafeen, vil det skje ytterligere positive tiltak i bygda. De tre nye eierne har planer om utvidelse, skriver Sellevold - som stiller seg i rekken av gratulanter.