Benn Eidissen - som sjøl er blantde private garantistene - sier det er et enestående prosjekt AILhar dratt i gang.

– Det er skapt et enormt engasjement ute blantfolk. Som følge av det har enormt mange bidratt til å gjørehall-satsinga mulig.

– Her er det på plass med honnør til styret ogdaglig ledelse i prosjektet, men først og fremst til alle som harbidratt med egeninnsats og pengestøtte ute blant folk flest. Forsummen av de mange små er i dette prosjektet viktigere enn de fåstore, sier Eidissen.

– Nå er man på tampen av realiseringsfasen.Helt på tampen bes det om en garanti for å komme i havn. Jeg håperkommunestyret sier takk for jobben og bli med, gjennom å si ja tilå stille kommunal garanti.

Eidissen sier det ikke er risikoen iprosjektet som gjør at banken stiller krav til garanti.

– Bankeneer pålagt det gjennom lover og regler. For hallsatsinga vil enkommunal garanti gi gunstigere vilkår når det gjelder renten på detlånet man trenger.

– Når det gjelder risiko, kan jeg opplyse atKolbjørn, Roger og Kristian Adolfsen i tillegg til meg selv, harstilt garantier for millioner til hallprosjektet gjennom våreprivate investeringsselskaper. Vi vurderte risikoen for å væreminimal.

– Nå håper jeg kommunen bidrar til å bringe dette i havn,sier Eidissen med en klar oppfordring foran mandagenskommunestyremøte - hvor saken avgjøres.