Årets hovedtaler under 1. maiarrangementet var den nye fylkesråden for plan og økonomi  i Nordland - Knut Petter Torgersen. Han satte fokus på at mange av rettighetene som arbeiderne møysommelig har kjempet for i arbeidslivet gjennom en årrekke, nå er under press.

– Det tok lang tid å kjempe gjennom rettigheter og trygghet. Det ble bygget stein for stein. Sånn fikk vi den norske modellen.Vi står nå midt i en verdikamp. Om hvor skal samfunnet gå. Hvilken retning skal samfunnet ta fremover. Verdiene er under press. Nasjonalt og internasjonalt. Ikke minst på grunn av globalisering. Det som skjer ute i verden påvirker oss.

– Det er få plasser du ser det tydligere enn i arbeidsmarkedet hvilke konsekvenser dette får. Og dette handler om politikk Valget mellom de som ønsker at arbeidstakerne skal ha makt, rettigheter og innflytelse

Kontra de som vil at kapitalkreftene og arbeidsgiverne skal ha mer makt og arbeidstakerne tilsvarende mindre.

Høyres mantra er omstilling, og det betyr mindre trygghet og forutsigbarhet.

– Mitt parti kan også love andværingene full støtte for kampen om å beholde Orionbasen på Andenes, sa Torgersen til applaus. Salen applauderte også da Torgersen lovet økt fokus på verdiskapning av fisken som tas opp - blant annet utenfor Andøya og Andenes.