Norges største hyttemagasin, Hytteliv, skal kåre Norges mest inspirerende hytte i en konkurranse de har kalt "Norges drømmehytte 2015". En hytte som er lokalisert i Andøy, er en av fem kandidatene til å få den ærefulle tittelen. Hytta tilhører samboerparet Veronica Hansen og Torben Pedersen.

– Jeg kom tilfeldigvis over konkurransen og sendte inn søknaden mest for gøy, uten at jeg egentlig hadde så store forventninger. Men så plutselig ble jeg trekt ut, forteller Hansen til VOL.

-Mye sjarm og gammel stil

Hun forteller at de to tok over hytta, som er en gammel tømmerhytte, i fjor.  Opprinnelig var hytta et nesten 150 år gammelt tømmerhus som ble revet og bygt opp igjen som hytte. Byggverket er på 62 kvadratmeter og har tykke tømmervegger, rundtstokker i takene og utvendig torvtak. Selve tomta er på ett mål.

– Vi tilbringer så mye tid der som vi kan og har lagt ned mye arbeid for å få den akkurat slik vi vil ha den, sier Hansen.

Hun har selv en formening om hvorfor hytta fortjener å bli kåret til Norges drømmehytte nummer en.

– Det er en hytte med mye sjarm og en gammel stil. Og så er den veldig fin å bruke til jakt og fiske, som vi begge er veldig opptatt av, understreker Hansen.

Hovedsakelig skog- og fjellhytter

Redaktør i Hytteliv, Mette Karlsrud Stene-Johansen, forteller at hyttene i konkurransen primært er fjell-og skogshytter.

– Hyttene som er plukket ut av redaksjonen er et representantivt utvalg av alle bidragene. Og i år som i fjor er det personlighet og særpreg, og historien til hytta, som er vektlagt, sier hun til klikk.no

Foreløpig 2.plass

Nå håper Hansen og samboeren at folk i Vesterålen stemmer på nettopp deres hytte. Foreløpig ligger de nemlig godt ann. I skrivende stund innehar de andre plass, med 31 prosent av stemmene. I tet ligger en laftet hytte på Røros, med 35 prosent av stemmene.

– De andre hyttene har fått omtale i sine lokalaviser. Vi tenkte derfor at kanskje vi også skulle få det, slik at flere får lese om konkurransen og på den måten får muligheten til å stemme, sier Veronica Hansen.

Eksklusive premier

De som avgir sin stemme i konkurransen, er med i trekningen av tre eksklusive premier, der 1.premien er et gavekort fra Moelven Wood til en verdi på 35.000 kroner. 2- og 3-premien inkluderer designermøbler og topp moderne sikkerhetsutstyr for hytter.

Vil du være med å stemme på hytta til Veronica Hansen og Torben Pedersen, kan du gjøre det her. (Du må scrolle et stykke ned på siden for å komme til avstemningen) Men du har ikke all verdens tid til å gjøre det på. Fristen går ut førstkommende onsdag, den 6.mai.