Kraftselskapet i Andøy omsatte for rundt 66 millioner kroner i fjor og det altså et resultat på 4,992 millioner kroner før skatt.

Etter skatt er resultatet 3,656 millioner kroner. Selskapet foreslår å betale to millioner kroner i utbytte til Andøy kommune.

– Vi er godt fornøyd med driften i 2014. Vi har lite nedetid. Ved strømbrudd får vi trekk i inntektsrammen vår. Det var på 1 million kroner i fjor og det meste skyldes planlagt arbeid med strømforsyningen. Vi hadde blant annet stans i forbindelse med bytte av to transformatorer på Andenes. Slike stanser koster oss et par hundre tusen i timen, sier Kjell-Are Johansen, som er administrerende direktør i selskapet.

Andøy Energi AS investerte for 14,5 millioner kroner i 2014.

– De største prosjektene var de nevnte transformatorene på Andenes og ny kabling mellom Ramsa og Kvalnes på Andøya. Vi har dyktige ansatte som står på og sørger for at vi får gjennomført de investeringene vi planlegger. Uten den stå-på-viljen hadde vi ikke klart å gjøre alt det vi ønsker med så få ansatte, sier Johansen.

Utbytte

Selskapet planlegger å betale to millioner kroner i utbytte til Andøy kommune.

Det betyr i så fall at politikerne i Andøy må finne inndekning for 1 million kroner i forhold til budsjett.

I budsjettet for 2015, har politikerne regnet med renter og utbytte på 3,52 millioner kroner. Utbytte fra Andøy Energi AS utgjør tre millioner av dette.

– Det er ikke noe vi kan ta hensyn til når vi foreslår utbytte til eierne, sier Johansen.

Fiber på Bleik

Andøy Energi skal i gang med et større prosjekt på Bleik og Johansen håper de kommer i gang i år.

– Mandag 18. mai skal vi ha informasjonsmøte på Bleik i forhold til nedgraving av lavspentnettet, først i Gårdsveien. Det er imidlertid noen ting som må avklares, blant annet forhold til kulturminner. Men vi håper å komme i gang i år, sier Johansen.

Når man først graver ned lavspentnettet, regner Johansen med at det også blir lagt fiberkabel på Bleik.

– Dersom det er interesse for det, vil vi legge fiber ut til alle våre nettstasjoner på Bleik og forberede for spredenett ut til husene, sier Johansen.

Han sier selskapet også skal i diskusjoner med forskjellige aktører for å få lagt en stamfiberkabel fra Andenes til kommunegrensen mot Sortland. Den vil i sin tur åpne for fibernett i bygdene langs østsiden av Andøya.

– Vi håper å få med andre aktører på å finansiere en slik kabel, sier Johansen.