Andøyposten sendte følgende spørsmål til eierne av eiendommene som lekeplassene er plassert på. Spørsmålene de har fått er:

BILDEGALLERI: Se lekeplass-forfallet

1: Foreligger det noen avtaler om utleie av dette arealet til andre, f. eks velforeninger e.l.

2: Hvis ikke, har dere noen rutine for kontroll og vedlikehold av denne lekeplassen.

3: Hva vil dere eventuelt gjøre med den fremover?

4: Mener dere lekeplassen er sikker for barn slik den fremstår i dag?

– Fjerne lekeapparatene

Andøy-rådmann Kirsten Lehne Pedersen skriver i et svar på spørsmålene at Teknisk enhet har undersøkt saken og gitt tilbakemelding om at det ikke finnes avtaler om utleie av noen av disse arealene til andre.

LES OGSÅ: Ingri (4) brakk beinet på råttent huskestativ

Hun opplyser at Andøy kommune har rutine for kontroll av kommunens egne lekeplasser, men ikke for kontroll av lekeplasser som er etablert av velforeninger eller andre på kommunens eiendommer.

– Jeg vil be teknisk enhet sørge for at det blir gjennomført tilsyn og vurdert nødvendige tiltak. Et tiltak kan være å fjerne lekeapparater som ikke er sikre, dersom det ikke er mulig å inngå avtaler med velforeninger om tilsyn og vedlikehold, skriver rådmannen i en epost til Andøyposten.

– Kjenner ikke tilstanden

På spørsmålet om Andøy kommune mener lekeplassene fremstår som sikre for barn, medgir rådmannen at ting sannsynlig ikke er som de burde være.

– Ut fra at vi  ikke har hatt tilsyn, kjenner vi ikke tilstanden til disse lekeplassene, men om det stemmer at ingen av lekeplassene som står på kommunal grunn er blitt vedlikeholdt på mange år, er det sannsynlig at sikkerheten ikke er god nok, og derfor er det nødvendig å vurdere tiltak, mener rådmann Kirsten Lehne Pedersen.

Forsvaret vil rydde opp

Fungerende eiendomssjef i Forsvarsbygg utleie markedsområde Hålogaland, Martin Fagermo skriver i en epost at han synes det er flott at Andøyposten setter fokus på lekeplassforfallet.

– Forsvarsbygg er grunneier på disse tre lekeplassene og vil gjennomføre en befaring i løpet av mai. Forsvarsbygg vil rydde opp på de lekeplasser vi har ansvar for, skriver Fagermo som et svar på Andøypostens spørsmål.

Andøy boligstiftelse har ikke svart på spørsmålene om lekeplassen de eier i Skomvær.