– Dette er noe vi har tatt initiativ til for å få folk ut å gå, sier Sandra Blindheim. Sammen med frisklivskoordinator i Andøy kommune Ane K. Nordstrand og Vemund Svendby fra Forsvaret håper de på minst hundre deltaker i «Ramnan opp».

– Rundt 70 personer har allerede klikket at de skal delta på arrangementets facebookside, sier Svendby.

Håper på mange deltakere

Andøy Aktiv er et samarbeid mellom de tre arrangørbedriftene, og gjennom 16 uker blir de ansatte utfordret til å trene minst 30 minutter tre dager i uken.

– Dette er et opplegg vi kjører internt hos disse tre, men vi hadde også lyst til å lage noe artig og positivt som alle kan være med på. Vi håper jo selvfølgelig at arrangementet kanskje kan få folk til å teste løypa jevnlig fremover, sier Nordstrand. Blindheim, som jobber ved Alomar på toppen av Ramnan, har allerede observert en del nye ansikter på toppen den siste tiden.

– På en vanlig dag, med greit vær, så er det rundt 25 personer som trimmer til toppen og det er bare i arbeidstiden. Når vi vet at det er mange som trimmer opp her på ettermiddags- og kveldstid, så har vi et håp om minst 100 deltakere, sier hun.

Passer for alle

Det blir to klasser. En turklasse der man følger veien opp, og en konkurranseklasse, der man er innom både Andhuet og Røyken før målgang på Ramnan.

– Turløypa er cirka to kilometer lang, mens konkurranseklassen er det dobbelte. De som konkurrerer vil totalt bestige cirka 600 høydemeter i løpet av turen, sier Nordstrand. De tre understreker at folk ikke må være redde for å melde seg på konkurranseklassen.

– Vi tror det er få som er i så god form at de vil løpe opp hele løypa. De fleste vil nok gå størstedelen av turen, sier Nordstrand. Hun anslår at erfarne bakkeløpere vil kunne gjennomføre konkurranseløypa på rundt halvtimen.

– Med normal rask gange vil man bruke cirka en time, sier hun. Hvis interessen er god, så er planen at dette skal bli et årlig arrangement.

– Vi oppfordrer spesielt folk med barn til å bli med i turklassen, og håper selvfølgelig at alle de som bruker Ramnan som trimløype til vanlig blir med, sier de tre.