Solsvik sier han syntes direktøren i Nordlandssykehuset kom med lite gjennomtenkte kommentarer etter vedtaket om å snu i den omstridte saken.

– Direktøren ga klart inntrykk av at det var penger å spare på dette, og at det var på grunn av «støyen» rundt vedtaket at man nå snur. Det er betenkelig at man ikke har gehør for de faglige bekymringene som ble reist, og at dette legges til grunn.

Andøyordføreren mener derfor at det er all grunn til å være på vakt når styret i Nordlandssykehuset nå iverksetter arbeid med ny ambulanseplan.

– Vi må være på vakt. Dagens beredskap i Andøy er etter min mening en minimumsløsning. Her bør beredskapen etter min mening styrkes. Sortland - som ligger ti mil nærmere sykehuset - har stasjonsvakt hele døgnet, hele uka. I Andøy opereres det - tross mye lengre kjøretid til sykehus - med hjemmevakter. Det betyr at utrykning tar noen minutter mer tid. I verste fall kan dette koste liv.

– Så her er det all grunn til å mane til kamp for bedre beredskap, og være på vakt mot hva som kan bli foreslått i planprosessen, sier Solsvik.