Lasse Nilsen(20) startet sin andre kamp på rad i tippeligaen mot RBK, søndag. Det ble med en omgang på vingen for Tromsø IL.

- De hadde tempo de gutta der. Den omgangen jeg spilte slet vi med at de kom veldig lett gjennom på min side og da var det naturlig at trenerne måtte gjøre noe. De hadde noen kjappe spillere og vi måtte gjøre grep, sier Nilsen som altså ble erstattet av Marcus Hansson i pausen. Ironisk nok var det nettopp gjennom TILs venstreside 1-0-scoringen kom etter 51 minutter, men TIL kom tilbake og sikret 1-1 som også ble sluttresultatet.

For Nilsen var det mye å lære fra kampen.

- Det var som sagt et høyt tempo i kampen. Vi møtte det som for tiden er norges beste lag så det er klart at det vil alltid være tøft. Men det er også mye å lære fra en slik kamp. Jeg var ikke fornøyd med deg jeg presterte og kommer til å bruke erfaringen til å lære. Jeg kommer til å se på videoanalyse fra kampen og bruke de 45 minuttene for å utvikle meg som fotballspiller, sier Nilsen.

Uansett var det å gå ut på Lerkendal en stor opplevelse.

- Det var stort å gå ut på en så stor og flott stadion som Lerkendal, med så mange mennesker tilstede. Det er noe jeg kommer til å huske, sier han.

Debuten

Debuten til bleiksværingen kom i 2-2 kampen mot Odd for to uker siden. Da spilte Nilsen på venstre back, som er posisjonen han er omskolert til i år. Kent-Are Antonsen var i den kampen ute med karantene, noe som åpnet døren for Nilsen.

- Det var utrolig stort å endelig få Tippeliga-debuten. Å få den på hjemmebane på Alfheim gjorde det ekstra spesielt.

Nilsen følte også den kampen gikk bra for både egen og lagets del.

- Det gikk greit. Jeg følte jeg hang godt med mot et godt lag. For lagets del så ledet vi jo to ganger og hadde fortjent å vinne. Men i vår situasjon er alle poeng verdifulle, så det tar vi med oss.

Molde-kamp

Fredag spiller TIL hjemme mot dobbeltmester Molde Fotballklubb. Nilsen håper tilliten til han fortsetter der.

- Jeg håper jo å få ta del i den kampen. Om jeg gjør det, skal jeg gripe sjansen med begge hendene.

Og Nilsen tror TIL har mulighet til å ta alle tre poengene mot det som har vært norges kanskje beste lag de fem siste åra.

- Vi har vist både mot Odd og RBK at vi kan slå fra oss mot de beste laga. Vi er kun det andre laget som tar poeng fra RBK på Lerkendal i år, så dermed er ingenting umulig. Om vi spille opp mot potensialet vårt kan vi ta alle poengene, sier han.

Kampen fredag er den tredje i rekken av tøffe kamper for TIL. Neste runde venter Godset borte før det blir noe enklere igjen med kamper mot Haugesund og Sandefjord.

Etter nå endelig å ha fått debuten, håper Lasse på flere høydepunkter utover i sesongen.

- Jeg håper på å bli en bedre fotballspiller. For å bli det må jeg spille. Så jeg håper på enda flere sjanser i tiden fremover. Målsetnignen for i år er å spille mest mulig minutter i tippeligaen og å bli en bedre fotballspiller, sier den sympatiske 20-åringen fra Bleik.