I pressemeldingen fra Kulturrådet heter det at av prosjektene som er tildelt støtte, finner vi flere prosjekter for et ungt publikum, som viser estetisk, tematisk og dramaturgisk bredde. Medvirkningen er en sentral tendens, for eksempel i Katrine M. Strøms «Det vi ikke ser» (teater). Strøm skal skape en et univers som publikum både kan oppleve som betraktere og navigere gjennom ved å bruke kroppen og sansene.

Hun får tildelt 600.000 kroner, og det er bare tre andre prosjekter i hele landet som har fått tildelt mer.

– Jeg er veldig glad

– Hvordan føles det å få en slik støtte fra Kulturrådet?

– Det betyr veldig mye. Kulturrådet sitter med hundrevis av søknader. De ser kvalitet tydeligere, og har valgt å satse på min idé framfor andre. Jeg er kjempeglad.

Det er det jeg lever av. Nå har jeg fått 600.000 kroner av kulturrådet, i tillegg til 100.000 kroner til kunstløftet, som er en annen pott av Kulturrådet, sier en glad Strøm. Hun har også fått 300.000 kroner fra Figurtetateret i Nordland, som også er i samproduksjon, og de stiller med lokaler.

– Vi mangler forsatt noen hundretusener, men vi er nesten fullfinansiert, sier hun.

Helt ferskt

For øvrig vil hun i vanlig stil dra inn flere andværinger, men opplyser at siden denne tildelingen kom i går, så har hun ikke snakket med noen om det ennå.

– Jeg har laget mange interaktive forestillinger der barn deltar mer enn at de betrakter. Dette er ei videreføring av et arbeid som jeg har gjort over flere år. Det handler om alle de ting som bare finnes når det er mørkt, også de fineste tingene. Det er snakk om nordlyset, jula og stjernene. Vi skal lage den i samproduksjon med figurteateret i Nordland i Stamsund. Vi skal turnere i hele Nordland i første omgang, opplyser hun.

Strøm går nå tilbake igjen som leder for Lille Hålogaland teater i Tromsø, der hun jobber halv tid. Den andre halvdelen jobber hun med sitt eget produksjonsselskap Katma.

Kulturrådets tildeling

I Kulturrådets tildeling på 19,7 millioner kroner, går 7,7 millioner til 17 prosjekt innen dans, og 12 millioner kroner til 25 prosjekt innen teater. Denne tildelingsrunden karakteriseres særlig av prosjekter som henvender seg til et ungt publikum, i tillegg til nyskapende tilnærminger.