Leder for idrettslekene i Andøy, Helena Theodorsen, er kjempeglad for å få en norgesmester på besøk. Sleggekaster Eivind Henriksen har norgesrekorden med et kast på 75,57 meter og har blant annet deltatt i OL i London i 2012.

– Det er kjempeartig. Vi vant prisen for beste idrettsleker i 2013, og en del av premien er å få besøk av ambassadører når vi arrangerer lekene, sier hun.

Fra EM til Andøy

Henriksen er i full gang med årets sesong, og kommer rett fra EM for lag i Russland til Andøy neste uke.

– Jeg synes idrettslekene er et veldig bra tiltak. Det har vært alt for dårlig rekruttering til friidretten den senere tid, og derfor er det flott å få vist frem idretten og la ungene få prøve seg i ung alder, sier han til Andøyposten. Han forteller at han selv begynte med friidrett på grunn av en far som var lengdehopper.

– Jeg prøvde mye forskjellig, men jeg var stor for alderen og fysikken gjorde at det ble sleggekast, sier Henriksen som gleder seg til å komme til Andøy.

– Ungene der har vel ikke sett så mye sleggekast før, så jeg tror de vil bli overrasket over hvor langt det går, sier han.

– En stor mann

Under Henriksens andøybesøk vil ungene blant annet få se han i aksjon og tippe hvor slegga vil lande.

– De som kommer nærmest vil få premie, sier han. Kanskje er det nettopp noen kast på Andøya som skal til for å prikke inn formen til OL i Brasil neste år.

– Målet er å delta der. De har satt opp kvalifiseringskravet til 78 meter (cirka 2,5 meter lengre enn Henriksens norgesrekord), men jeg satser på å klare det, sier han. Theodorsen mener ungene kan glede seg.

– Han er en stor mann, både fysisk og i måten han representerer friidretten. Vi har hørt veldig mye positivt fra andre klubber som har hatt han på besøk, og for oss som driver med friidrett så er dette som å få en rockestjerne på besøk, sier hun.

– Har plass til 60

Idrettslekene går ut på å leke seg gjennom en masse artige øvelser som er friidrettsrelatert. Barna i alderen 6-12 år blir inndelt i grupper med faste ledere. I løpet av tre dager blir de introdusert til friidrettens kunster på en lekende måte. Påmeldingsfristen for årets idrettsleker er mot slutten av denne uken, og Theodorsen håper mange vil bruke de første dagene av sommerferien til å utforske friidrettens verden.

– Vi har plass til 60 deltakere, og håper vi blir opp mot det når idrettslekene braker i gang neste uke, sier hun.

DNB idrettsleker i Andøy arrangeres i fellesskap av Dverberg IL, Andenes IL og SPK Høken.