I 2011 dumpet gruveselskapet Store Norske en kontrakt med Leonard Nilsen & Sønner og datterselskapet LNS Spitsbergen AS, om et transportoppdrag på Svalbard, som skulle vare til 2020. Dette skjedde etter at Økokrim åpnet etterforskning av LNS i forbindelse med korrupsjonssaken mot tidligere Store Norske-direktør Robert Hermansen.

Siktelsen mot LNS ble henlagt, og Andøy-konsernet mente Store Norske ikke hadde grunnlag for å terminere kontrakten. De krevde å få gjenoppta arbeidet og erstatning for økonomiske tap. Store Norske svarte med å kreve tilbakebetaling av allerede utførte oppdrag. Året etter ble de to selskapene enige om å legge tvisten bak seg, og inngikk forlik.

I en pressemelding fra Andøy-konsernet tirsdag, fremgår det at LNS Spitsbergen (LNSS) og Store Norske Spitsbergen Kullkompani igjen samarbeider. De har inngått avtale om transport og lasting av kull fra Guve 7 på Svalbard. Kontrakten varer ut 2018, med en opsjon på tre år.

- Det er svært viktig for oss å få flere nye helårlige arbeidsplasser, i tillegg til de kontraktene vi allerede har. Dette gir en stabil bemanning med høy kompetanse, sier direktør Frank Jakobsen i LNSS i pressemeldingen.

- Vi ser frem til et godt og fruktbart samarbeid med Store Norske i årene fremover. Longyearsamfunnet står ovenfor store omstillinger. Dette vil gi både utfordringer, men ikke minst muligheter for både LNSS og SNSK.  Vi har mange felles interesser og har til intensjon å utvikle samarbeidet mellom selskapene, sier Jakobsen.

Gruve 7 ligger på fjellet Breinosa innerst i Adventdalen på Svalbard. Fra gruva til lagringsområdet på Hotellneset er det rundt 20 km. Dagens drift foregår på ett skift, og brutto årsproduksjonen forventes å ligge fra 70 – 100.000 tonn.