Lørdag 4. juli starter Vesterålens eget skranglepoporkester, Din Freundin det hele. Dagen etter besøker Bodø-bandet Lamark såpeloftet og mandag 13. juli kommer Inge Bremnes.

– Sommerkonserter er etterhvert blitt en tradisjon hos oss. Gjestene våre setter stor pris på de unge artistene som presenterer sin musikk på Såpeloftet, sier Rita.

Din Freundin først ut

Alle sommerkonsertene hos Alveland er gratis. – Vi sender hatten rundt sånn at de som ønsker å gi noen kroner til de unge talentene får det, sier Rita.

Alvelands første sommerkonsert presenterer sortlandsbaserte Din Freundin. – Dette har vi og bandet snakket om lenge. Vi mener Marianne og bandet hennes er som skapt for Alveland, og gleder oss veldig, sier Rita.

Lamark og Inge tilbake

Både Lamark og Inge Bremnes gjør sin andre konsert på Såpeloftet. – Lamark ble helt magisk her sist med Gaute Terjeson og Sigurd Lamark i duo-format. Denne gangen har de med seg Kråkesølv-bassist Petter Nohr Unstad og Sindre Nicolaisen skrur lyd. Det lover veldig bra, mildest talt, sier KIng.

Fra Norwegian Wood

Inge Bremnes går fortsatt på LIPA i Liverpool, men denne gangen har han en ny skalp i belte. Inge fikk ærene av å stå på Norwegian Wood-plakaten i år. En mann å se opp for og en stemme helt utenom det vanlige, sier Rita King.