Som VOL har skrevet tidligere er produksjonsselskapet Nordisk Film TV i gang med å lage reality-serien "Kjærlighet til Vesterålen". Programmet skal følge tre unge vesterålinger på jakt etter en kjæreste. Datingen skal skje i Vesterålen, og en potensiell kjæreste må kunne tenke seg å flytte til regionen.

De tre vesterålingene som nå skal innta tv-skjermen er Rune Tjønsø (30) fra Sigerfjord, Helene Hokland (26) fra Melbu og Ingvill Nilsen (35) fra Andenes.

Ingvill Nilsen (35), fra Andenes, sier følgende til VOL om hvorfor hun meldte seg på:

- Først gang jeg hørte om det i september i fjor tenkte jeg "aldri i livet. Det er ikke noe for meg". Så gikk det litt i glemmeboka. Plutselig så jeg at VOL hadde skrevet i januar at de hadde fått masse kandidater men at de var på jakt etter ei jente under 35 år, helst uten barn og at de hadde fått søknader fra hele Vesterålen ,men  ikke fra Andøy. Jeg syntes det var synd om ikke Andøy ble representert i et slikt program. Det er jo for mitt vedkommende den fineste plassen i Vesterålen, sier 35-åringen.

- Jeg skrev en søknad på 10-15 linjer om meg selv som jeg sendte over før jeg fikk ombestemt meg. Jeg ble så kontakta dagen etter, uka etter kom det folk fra castingen på besøk hjem til meg. Så det har gått slag i salg i grunnen.

Les også: Disse tre skal lete etter kjærligheten på TV

Har du tro på å finne kjærligheten?

- Har tro på dette.Hvis ikke hadde jeg ikke meldt meg på. Jeg ble veldig positivt overrasket gjennom hele prosessen frem til nå. Det har vært hyggelige og trivelige folk jeg har hatt med å gjøre. Har følt meg godt ivaretatt. Jeg ble også veldig overasket da de var å filmet til portrettprogrammet som skal vises på TV2 i helga. Det var ikke slik jeg alltid har sett for meg slike programmer blir laget med at ting blir veldig redigert, at en må gjøre ting på nytt når de ikke blir fornøyd og lignende. Sa jeg noe feil eller gjorde noe dumt, så ble det med. Det var så naturlig som det går an å få det i en unaturlig setting, forteller hun.

Hva ser du etter?

- Det er veldig vanskelig å si. Det er ikke noe konkret i forhold til utseende. Det kommer an på kjemien. Det at han er på samme plassen i livet som meg. En ser jo etter en person som kan gjøre hverdagen bedre. At man utfyller hverandre. Viktig at han er snill, jordnær, humoristisk og litt romantisk. Jeg liker å være på konserter og være med venner og familien, så han må være sosial. Når en bor i et lite samfunn så mener jeg det er viktig å kunne gi av seg selv. Han må kanskje være litt sporty også. Jeg liker å bruke naturen så det er nok også noe jeg setter høyt. Ellers må han være flink til å ta vare på seg selv både fysisk og psykisk, sier hun.

Hvordan blir det å se seg selv på tv?

- Vi som skal være med fikk se promovideoen nylig. Jeg trodde det skulle være verre enn det var. Det er jo selvsagt kjempeuvant å se seg selv og høre sin egen stemme. Men det var veldig ekte. Jeg kjente meg selv igjen, for å si det slik. Det er ikke så mye av deg du får tid å vise på 5 minutter på skjermen. En vil gjerne vise mer av seg selv for å finne den perfekte matchen. Synes de har gjort en veldig god jobb med å sette i sammen programmet og vi er alle fornøyd med slik det ble. Det lover godt for fortsettelsen, sier hun.

Nå er det klart at serien skal sendes på TV2. Tirsdag publiserte kanalen en 20 minutter lang introduksjonsvideo av programmet og de tre deltakerne fra Vesterålen.