2014-sesongen bød på gode tall for Andfjordferga, men årets sesong tegner til å bli enda bedre. Det viser tallene ved inngangen til juli.

Knallstart på sesongen

Styreleder Kolbjørn Adolfsen og daglig leder Leif A. Iversen i Fergesambandet Andøy-Senja (FAS) sier seg kjempefornøyd med tallene så langt.

– Været har ikke vært det beste i sommer, som alle vet - men likevel ligger vi trafikkmessig godt over fjorårstallene. Med tanke på at fjorårssesongen ble veldig god for ferga, har vi derfor god grunn til å være fornøyde. Vi har hatt økning år for år, og om tendensen holder seg ut sommeren, blir dette veldig bra, sier Kolbjørn Adolfsen.

Leif A. Iversen sier seg enig i det.

– Det tegner til å bli en knallsesong på alle områder. Fjoråret ble den beste sesongen hittil, og vi ligger altså an til å kunne toppe fjorårstallene. Vi har så langt fraktet 240 kjøretøy mer enn i fjor over Andfjorden, og 500 flere passasjerer enn så langt i fjor. Dette slår også positivt ut økonomisk. På inntektssida har vi ei økning på 400.000 kroner i forhold til 2014-tallene på samme tid.

– Behov for større ferge

Iversen sier tallene kunne vært enda bedre - dersom man hadde fått tilgang til en større ferge i høysesongen.

– Vi søkte om å få tildelt ei større ferge i høysesongen, mellom 15. juni og 15. august. Dette ble ikke innvilget i år. Men behovet er tilstede. Vi har derfor bedt fergemannskapene registrere kjøretøyene som blir stående igjen når ferga ikke har kapasitet til å ta unna hele køen. Dette for å dokumentere behovet med tanke på neste års sesong.

– Busstrafikken øker kraftig. Bussene booker plass, og vi har allerede nå flere busser booket enn i fjor. Næringslivet benytter ruta til å korte ned kjøretida nordover. At Andøyfirmaet Karstein Kristiansen Entreprenør (KKE) fikk et storoppdrag på Senja, og har vært flinke til å benytte ferga i den forbindelse, er positivt. Vi ser også at LNS - som har aktivitet på Senja - bruker ferga.

– Sykkelturismen øker også merkbart. Hittil i år har 206 sykkelturister benyttet ferga over Andfjorden. Senest i går var det 20-30 syklister med på den ene turen. Så alle kurver peker rett vei, og vi håper tendensen holder seg, sier Iversen.