Navnet er kanskje ukjent for noen, men i 2013 vant hun Stjernekamp som gikk på NRK1. Hun har også deltatt i Melodi Grand Prix, senest i 2012. Mange kjenner henne kanskje også fra tiden som vokalist i gruppa Multicyde. Denne gruppa slo igjennom i 1999 med «Not for the Dough», melodien som bygget på Bent Fabricius-Bjerres munnspilltema fra filmen Flåklypa Grand Prix.

Respons

1. august er hun i Skarsteindalen, ett år etter forrige konsert som ble arrangert der med Kari Bremnes.

– Vi har fått litt respons, men vi merker at navnet hennes ikke er like kjent som Kari Bremnes´ navn er. Folk kjenner henne ikke så godt igjen på plakaten av henne heller. Men vi har skjønt på folk som allerede har vært på konsert med Silya, at hun leverer, og er minst like mye entertainer som Kari, sier konsertarrangør Brynjar Fleten.

Satte fyr på publikum

Sist helg spilte Silya og hennes seilere i Rørvik og Trønderavisas anmelder var over seg av begeistring.

– Så satte Silya fyr på byen. Frekk, flørtende, utfordrende og myndig – som om noen skulle ha plukket like doser av Shirley Bassey, Christina Aguilera, Miley Cyrus og Madonna og satt sammen i én sanger – tok Silya godt tak under beltestedet til publikum og røsket til. skriver han.

Komfortable

I får føler Brynjar at de er mer stødig på dette med å arrangere konsert. I fjor var første gangen, og de var mer usikre på om ting gikk som de skulle.

– Vi merker at det var mye mer arbeid i fjor. Da viste vi ikke helt hvordan ting funket, men i år er vi mer komfortable med situasjonen. Vi vet også at det er mange folk som vil hjelpe til, og som stiller opp om det er noe. Vi har i år som i fjor søkt om skjenkebevilgning. Vi fikk ikke noen anmerkninger på det i fjor, så vi håper det ordner seg i år også, sier Fleten.

Kom på konsert

Han har merket at folk er hjemme i denne perioden, og at det gjerne passer for mange i den perioden konserten skal være. Det var slik han erfarte det i fjor.

– Vi så at det var veldig mange som tok seg tid til å komme på konsert i fjor, og når folk får mer kjennskap til Silya, håper jeg at de også skaffer seg billett til årets konsert. Ellers har vi booket artist ut i fra hva vi liker, og vi har ikke tenkt på inntekter og slikt. Vi gjør dette for å bidra med noe i Andøy. Vi ønsker at det skal foregå noe, og at ting skal skje her oppe i den gamle militærleiren, forklarer Fleten. Han oppfordrer alle som kan til å komme på konsert.