Hadsel-ordfører Kjell-Børge Freiberg, uttalte mandag at Hadselsand er det beste alternativet for ny storflyplass i regionen. Solsvik vil ikke delta i den debatten og tror ikke de planene vil påvirke Andøy Lufthavns fremtid.

- En eventuell flyplass i Lofoten, enten den ligger i Vågan eller Hadsel, vil ikke påvirke Andøy Lufthavn. Flyplassen vår ligger her og er rustet opp nylig. En eventuell storflyplass i Lofoten vil ligge mange tiår frem i tid, så dette er ikke noe som vil påvirke oss, sier Solsvik.

- Utappet potensiale

Han vil samtidig minne på at man i Andøy har et godt alternativ allerede i dag for storflyplass.

- Jeg vil minne om at man i storregionen Lofoten og Vesterålen har en storflyplass i sitt område. Enten en liker det eller ikke, så ligger den her i Andøy, med et enormt utappet potensiale for private og næringsliv, sier han.

- Det er betimelig å minne på at vi her har en storflyplass som ligger klar til bruk for vesterålinger og lofotværinger med bort mot 100 prosent regularitet. Det har Norwegian oppdaget med sin sommerrute til Oslo fra Andenes. Det er ei rute mange vesterålinger bruker i dag, sier Solsvik.

- Må samles rundt Andenes

Han mener at flere må samle seg om den ruten for at den skal opprettholdes.

- Dette er et tilbud enda flere kan samle seg rundt. For å få det til må også veier prioriteres innad i Vesterålen. Det er allerede forbedringer underveis med bevilgede midler til strekningen Sortland-Risøyhamn, men forbedringene må fortsette, sier Solsvik.