Over 700 tok turen innom hallen og ble møtt av en hall omgjort til det ukjennelige med en fantastisk scenerigg.

– Vi har spilt på over 20 festivaler i sommer, men aldri fått en så flott rigg som dette, sa andværing og fronfigur i Violet Road, Kjetil Holmstad-Solberg.

Det hele startet med Tromsø-baserte Robaat, som leverte et flott sett, før Sondre Justad entret scena og fikk i gang allsangen.

Se video: Heftig AIL-show!

Mens han stod på scena landet et chartret Widerøe-fly på Andenes med Violet Road som ble hentet fra konsert i Bodø.

Bakgrunnen for AIL-showet er at firmaet Eidissen Consult i helga feirer sitt 25-årsjubileum på Andenes. Benn Eidissen er både Andøy- og AIL-patriot, og inviterte rundt 100 gjester til feiring i Andøy. Han sørget også for at AIL fikk godt betalt for arrangementet, da han overleverte en sjekk på 250.000 kroner til AIL-leder Morten Elingsen.

En time over midnatt entret Violet Road scena, og dro med publikum på allsang, både med kjente hits og nye sanger, blant annet den nye singelen «We are the love». Videoen kan du se her.

Da var det blitt 5. september, og på dagen ett år siden bandet stod på scena i Andenes idrettshall i forbindelse med SE-gruppen sitt jubileum. Den gang fikk AIL en sjekk på 90.000 kroner av jubilanten.  Violet Road har dermed spilt inn rundt 350.000 kroner til klubben på Andenes.