Harry Dahl synes det er fine greier å ha et sted å møtes på Nordmela.

– Vi hørte at det var planer om noe, og er glade for at de ble  gjennomført, sier Harry Dahl.

Vidar Elvan nikker samtykkende.

– Det betyr mye med en møteplass i bygda, sier han.

På bordet bortenfor sitter sykkelturistene Berit Kaufmann og Carsten Brunke som sykler fra Alta til Hamburg på tomannssykkel.

– Vi overnattet i telt på Bleik i natt, og det var deilig å se kaféskiltet på Nordmela, siden vi begynte å bli kaffetørste etter første etappe. Her var det koselig å komme, smiler duoen.

Beundring

Karin Nilsen sier at hun bare må beundre eierne Kari Backe Hansen og Frank Amundsen for at de gjør noe slikt.

– Det er et fint og positivt tiltak i denne bygda som dessverre er blitt en død gård, sier hun.

Lillian Bergseth Henriksen og Steinar Henriksen kommer fra Sortland.

– Jeg ringte og spurte søsteren min Vigdis om hun var hjemme, og da hun sa at de skulle på lørdagskafe, bestemte vi oss for å reise utover med en gang. Her storkoser vi oss, og vi kommer igjen, forsikrer Lillian.

Vigdis Bergseth er glad for møteplassen, og tror det er særlig bra for de eldre som ikke ferdes med bil, og dermed særlig savner møteplassen som bygdebutikken var.

Edel Elvan støtter det.

– Det er flott å komme hit og treffe folk, men når det gjelder varer så klarer jeg meg, selv  om vi ikke har butikk. Jeg har fire snille sønner som hjelper meg med det. Men det er for galt at butikken er borte. Med tanke på alt som kommer på land av verdier på kaia, så burde det være grunnlag for butikk i bygda,men det hjelper jo lite når folk reiser bort for å handle. På det området har i alle fall jeg god samvittighet, sier hun.

Overveldet over responsen

Kari Backe Hansen er overveldet over responsen på kafeen.

– Vi tror at folk trenger et samlingssted  i form av en lørdagskafe, nå når det ikke lenger er butikk på Nordmela. Vi tok en prøvestart forrige helg, og det var «kul» på veggen med gjester, så det stimulerte oss til å fortsette, sier Backe Hansen, som drifter bygget  sammen med mannen sin.  Nå i sommer håper hun på hjelp av sine to barns som kommer hjem, og andre.

– Overskuddet går til driften av bygget. Vi hadde håpet på å komme i gang med et overnattingstilbud til syklister, men nå når vi ennå ikke har fått formalitetene på plass med Andøy kommune, så tør vi ikke sette i gang med det, sier hun.

– Men lørdagskafeene kommer vi til å fortsette med. Det ar veldig overraskende og veldig hyggelig at det kommer så mye folk, sier hun.

Fantastisk initiativ

May Sandvik sier at det er et fantastisk initiativ med lørdagskafé på Nordmela.

– Alle fem søsknene mine (Ole Konrad, Bente, Ulla og Åshild) med ektefeller og yngre generasjoner har treff i barndomshjemmet vårt på Haugen, der broren vår, Ole Konrad Pettersen som nå har overtatt, har åpne dører, sier May Sandvik, som er glad søskenflokken kan komme på kafé, nå når butikken er stengt.