Høyde, sprint, slegge, hekkeløp og stafett var blant øvelsene som stod på programmet første dag. Og selv om været var noe vekslende, var det ingen ting å si på innsatsen.

Kule, lengde, kappgang, lengre løp og diskos skal ungene få prøve seg på de neste dagene. Friidrettslekene avsluttes torsdag. Da skal også noen av politikerne i Andøy stille opp.

Det er Dverberg IL i samarbeid med Høken og AIL som står bak arrangementet som sponses av DNB.– Vi har fått mange positive tilbakemeldinger etter første dag. Det er første året vi gjør dette, så det er også læring for oss som arrangører. Men ungene har likt dette, sier Theodorsen.

Normalt er det fotball som utøves på Andenes stadion, men til tross for regnvær var det full aktivitet rundt om i anlegget tirsdag.– Vi er totalt 16 instruktører som er i sving i løpet av de tre dagene dette varer, sier Theodorsen.

Da Andøyposten var innom, instruerte Håvard Berg-Olsen ungene i sleggekast. Ole Petter Bergland lærte bort spydteknikk, mens Mette-Helene Berger Amundsen lærte bort stafettvekslingens mysterier. Jan Eirik Olsen tok for seg sprintteknikk.

– Vi ser talenter i flere øvelser. Instruktørene sier at det er flere som er dyktige atleter og som kan bli gode i friidrett med trening. Håpet er jo at dette skal føre til at vi får et friidrettsmiljø i Andøy, sier Theodorsen.