Torsdag 11. julilanserer Mamru Media boka ”Ren lykke” på Dverberg.

– Vi har laget en søt lita poesi- ogfaktabok, der vi hyller gode dufter og renhet, sier skribentene Marianne LoviseStrand og Beate Heide i en pressemelding. På bokslippet i Alveland blir det diktlesning, musikk avGirlSingers og salgsutstilling av tegningene til Eirik Nordheim Pettersen.

Bare et drøythalvår etter boksuksessen ”Du veit du e fra Ainnes”, som har solgt over 700eksemplarer, kommer duoen fra Andenes ut med ei ny lita gavebok.

- Denne boka er isamme format, men veldig annerledes. Vi har begge skrevet dikt ut fra temaetrenhet og minner, og vi har med to gründerhistorier om Rita King i Alveland ogJorunn Hernes i Fitjar Såpekokeri. Pluss artige fakta om såpe og gamle bilderfra såpeproduksjon, sier de to. Forsidetegningen er det den dyktigeAndenesjenta Christina Slette Johnsen som står bak, og artisten Maria Solheimhar med et gjestedikt.

- Vi synes boka erblitt kjempefin, og vår unge illustratør Eirik Nordheim Pettersen fra Strand iSortland har vært veldig flink.

De gir noenstikkord om hva diktene handler om: Duften av grønnsåpe, sauna, bilvask ogparfyme. For ikke å glemme såpebobler.

- Det er artig åblåse såpebobler og det vil vi aldri slutte med, sier Strand og Heide.

Såpeloftet iAlveland er som skapt for å lansere ei bok som dette, og der vil vi iforbindelse med bokslippet ha både diktopplesning og fortelle om bokprosjektetog hvordan vi har jobbet. Dette er for øvrig første bok fra Strands egetforlag, Mamru Media.

Den talentfulleunge trioen GirlSingers fra Dverberg, vil sørge for kveldens fine musikalskegodbiter, og med fersk bakst og nykvernet kaffe fra Alveland tror vi dette vilbli en deilig sommerkveld.

- Hjerteligvelkommen, uansett vær blir dette en fin happening, som vi håper mange vil væremed på, sier Strand og Heide i pressemeldingen.