Søndag kom John Trygve Tollefsen frem til Andenes etter å ha syklet fra Trondheim. – Du trenger ikke være i veldig god form for å gjøre en slik tur, sier han.

Han sier at turen gikk fortere enn hadde trodd.

– Jeg hadde medvind gjennom hele Vesterålen. Det blåste såpass at jeg måtte gå over bruene. Det blåste så mye at jeg kunne blitt revet av sykkelen, sier han.

Han trekker frem Helgelandskysten som en flott opplevelse underveis.

– Og det var lurt å ta en dag eller to på øyene på Helgeland. Ikke var fordi det er vakkert, men for å la gnagsårene få tid til å gro, sier han.

Han sier at man ikke trenger å være i superform for å gjøre en slik tur.

– Man må klare å sykle mellom åtte og 12 mil per dag. Man kan jo starte med ei sykkelhelg i Vesterålen. En tur rundt Andøya er omtrent en dagsetappe, sier han.

Men en lang sykkeltur krever litt planlegging.

– Det er mange tunneler på vei nordover, og man bør planlegge slik at man unngår dem. Den eneste lange tunnelen jeg syklet i, var den under Nappstraumen. Den er godt opplyst og det var lite trafikk, så det gikk bra, sier han.

John Trygve har fått mye oppmerksomhet på Facebook for sykkelturen sin. Og så kan det lønne seg med medieomtale.

– Jeg skulle overnatt på Thon-hotellet i Svolvær. Der hadde de lest saken fra Andøyposten på VOL. Jeg fikk en hyggelig hilsen, frukt og sjokolade og fikk oppgradert rommet. Og på Alveland ble det gratis kanelsnurrer. Jeg spiste to, sier han.