Årets Norway cup går av stabelen 27. juli til 2- august. Jentene er det eneste AIL-laget som i år løper ut på Ekebergsletta for å delta i det store fotballeventyret.

– Det blir spennende. Det var artig sist gang og veldig sosialt, sier Tina McDougall, som var med da AIL-jentene sist var med i Norway Cup. Da kom laget til kvartfinalen.

- Skal vinne

– I år skal vi vinne, sier Tina, Nora Bergvik Lugavic og Vibeke Elvan. Men for å ta turen til Oslo trengs det penger.

– Vi håper at flere vil støtte oss, og ha gamle mobiltelefoner klar når vi kommer rundt, sier de tre.

I slutten av april skal nemlig jentene gå fra dør til dør for å samle inn gamle mobiltelefoner som går til gjenvinning. Laget får 35 kroner per telefon.

Tar mange oppdrag

Det er Telenor og Norges idrettsforbund som samarbeider om innsamlingen og i Andøy er det AIL som i år har fått oppdraget. Styret i klubben har bestemt at pengene som kommer inn skal gå til Norway Cup-deltakerne.

– Vi håper å få lagt poser rundt om i noen butikker også, slik at folk kan levere inn gamle mobiltelefoner også der, sier Rory McDougall.

– Vi tror det ligger en del telefoner rundt om i skuffer og skap, så det er bare å finne dem frem, sier Øyvind Aas.

Det er 15 jenter, trener Augustine Aloyseous og to voksne reiseledere som skal avgårde. Og mobiltelefoner er ikke den eneste inntektskilden laget har.

– Vi har fått noen oppdrag, som å vaske rorbuer hos Framnes og dele ut reklame for Rimi. I tillegg blir det loddsalg og flaskeinnsamling. Vi har også søkt bedrifter i Andøy om støtte, sier Aas.

Seriefotball

Selv om jentene har Norway Cup som det store målet, er det mange kamper som skal spilles før det. Om ikke lenge starter serien opp, der laget skal møte Sortland (to lag), Stålbrått og Stokmarknes. Lagene møtes tre ganger hver til kamp i løpet av sommeren.