Trener Line Tollefsen i Andenes Drill er kjempefornøyd etter helgas Norgesmesterskap i drill.

– Troppen vår gjorde det kjempebra. Jeg er selvsagt kjempefornøyd. NM ble nok et fantastisk mesterskap for oss. Årets NM var spesielt ettersom det i år ble kjørt innledende runder under selve mesterskapshelga. Det gjorde at NM varte én dag lengre, forteller Tollefsen.

– Med denne formen fikk man innledende heat, og ut fra resultatene der ble deltakerne trukket ut til deltakelse i finalerundene. Det var i seg selv nervepirrende. Var man heldig måtte man gjøre programmet to ganger, sier hun.

Gull

Flere av andenesdrillerne gikk til finalene og Tollefsen er godt fornøyd med de utslag dette ga.

- I tillegg fikk vi en bonusplass - da en av junior drilldans-solistene som måtte trekke seg da finalene hadde startet. Isabell Pedersen var den som plutselig fikk beskjed om at hun fikk finaleplass. Da satt hun på tribuna, ante fred og ingen fare - og var ikke klar. Men det ble igangsatt sminking og henting av kostyme i full fart. Og Isabell forbedret sin prestasjon, forteller Line.

Etter mange spennende øvelser og flotte prestasjoner, stod Andenesdrillerne igjen med blant annet to NM-gull.

– Den ene NM-tittelen gikk Susann Stave og Mathias Langseth Eliassen i klassen Twirl Duett senior.

– I tillegg ble det NM-gull til Veslemøy Nordheim i klassen one baton preteen. I tillegg vanket det sølv i klassen X-strut senior til Anett Marchelia, Veslemøy Nordheim tok tredjeplass two baton preteen, det ble tredjeplass i drilldans til Elise Karlsen, og medaljer ble det også på twirl team senior - der laget vårt bestod av Mathias Langseth Eliassen, Susann Stave, Sandra Strøm, Isabell Pedersen, Elisha Hansen og Veslemøy Nordheim.

Liten ferie

– Det har vært kjempefin stemning under hele NM-helga. Det har vært med mange foreldre og supportere fra Andenes. De tilbragte mange, mange timer i Stjørdalshallen - og gjorde også en sterk innsats for å støtte våre aktive.

– Jeg vil også nevne at vi for første gang hadde med en juvenile-solist, Vilde Kvalvik Eliassen. Hun sjarmerte alle. Jeg tror hun var NMs yngste solist. Hun gjorde en flott innsats, og fikk en fjerdeplass i x-strut for de yngste.

– Noen skuffelser er det alltid, men det tenker vi ikke på. Nå bevilger vi oss to ukers ferie - før det er duket for oppstart foran en ny sesong, sier Line Tollefsen.