Tradisjonen tro arrangeres Lovikdagene, i den lille Andøybygda på andre siden av sundet ved Risøyhamn for fjerde året på rad.

Søndag holdt Frank Klein dragelagingskurs for barn på bygdehuset Klippen.

Her fikk barna prøve seg på å lage sin egen drage i flotte farger med lang hale og egenkomponert ansikt på trekkpapir. Det var stor spenning da kursdeltakerne skulle få dragene opp i lufta. Det var mye løping, og mye dumping av drager ned igjen.

– Det  var for lite vind i dag, så barna får ta med dragene hjem og prøve en annen dag, sier Klein.

På Lovikas andre tilholdssted Sjybakkhaugen nede ved småbåthavna, satt voksne og koste seg med middag på den nye verandaen.

– Det viste seg at huset er for lite til alle folkene som gjester Lovikdagene denne julihelga hvert år. Vi ønsker at alle skal få plass, slik at vi har bygd en stor veranda i år på dugnad, sier Trygve Kind i Lovik grendelag.

Han er strålende fornøyd med folkeoppmøtet, og talte minst 100 på hvert arrangement. Det startet med historiefortellinger med bilder på Klippen fredag kveld, der Bjørn Hansen fortalte om bygdelivet i Lovika helt tilbake til tidlig 1900-tallet.

Lørdag var krabbefiskekonkurranse og tegnekonkurranse for de små. PÅ Sjybakkhaugen var det fiskesuppesalg, mens det var grilling utover kvelden.

Det hele avsluttes søndag kveld med loddtrekning og åresalg.

– Lovikdagene har kommet for å bli. Vi er så glade for all oppslutningen om denne bygda som har så lite fastboende, sier Kind.