Kommende søndag skal romfartsekspert Erik Tandberg og ordfører Jonni Solsvik delta under åpningen av utstillingen «Norge i rommet» i Romskipet Aurora, heter det i en pressemelding.

Utstillingen er en gave fra NorskRomsenter til romskipet, og viser fram Norge som romfartsnasjonsiden starten på Andøya i 1962. Nordlysforskningen ga i sin tidNorge innpass blant verdens romfartsnasjoner.

Under utstillingen kan en få svar på flere romrelaterte spørsmål, som for eksempel at det blir produsert blomsterpotter i Bergen som brukes til forskning på romstasjonen. At verdens største bakkestasjon for satellitter i polbane ligger påSvalbard, at Norge var først ute med å ta i bruk satellitter til åoppdage oljesøl.

Erik Tandberg ble landskjent da han sammen med NRK-journalisten Jan P Jansen kommenterte månelandingen til Appollo 11 på NRK i 1969. Han har også bidratt til mange andre romfartsrelaterte programmer på NRK opp igjennom årene og har vært flittig brukt som rådgiver og kommentator hver gang romfart har vært et tema.