- Gratulerer med dagen, gratulerer med et nytt, flott sykehus. Gratulerer med et nytt, godt pasienttilbud. Det er en glede for meg å komme hit til Vesterålen og foreta den offisielle åpningen av det første nye sykehuset på fastlands-Norge siden 70-tallet.

- Og flere nye sykehus kommer, sa Erna Solberg, og slo fast at vi ikke bare trenger politisk vilje og evne til å investere.

- Men vi trenger også evne til å betale for det, sa statsministeren, og minnet om hva hun gjorde i går - åpning det nye oljefeltet Gudrun.

- Uten disse inntektene ville vi hatt problemer med å betale for tilbudene i Norge, slo Erna fast med klar adressering til diskusjonen om norsk petroleumsvirksomhet.

Erna hyllet også det folkelige engasjementet i Vesterålen.

- Det er på høy tid å erstatte gammelt og forfallent med nytt og moderne. Og så vet jeg at mange har syntes det tok lang tid, sa Erna samtidig som hun slo fast at det folkelige engasjementet i Vesterålen har vært avgjørende for at dette ble prioritert så høyt som det ble.

Statsministeren ankom 0920 nysykehuset, og etter en omvisning på sykehuset der hun har møtt både ansatte, ledere og pasienter, benket hun seg for åpningsseremoni. Fremøtte her er Helseministeren, Helse Nord-ledelsen, en rekke andre prominenser og det som kan krype og gå av vesterålske helsebyråkrater.

Seremonien foregår i et telt på plassen utenfor sykehuset, og overføres på storskjerm ut til dem som ikke har fått plass i teltet.

Statsministeren vil senere i dag foreta utdeling av medaljer til norske marinesoldater under en seremoni i Kulturfabrikken.