- Jeg er jo fra Vesterålen, og har vært veldig mye ute i naturen her i alle år. På turene mine har jeg tatt mange bilder, og laget veldig mange videoklipp, forteller Gundersen.

I den forbindelse har Gundersen ved flere anledninger fått spørsmål fra både reiselivsaktører, frivillige organisasjoner og næringsliv fått spørsmål om salg og bruk av bilder og opptak.

Fin oppmerksomhet

- Det har vært gøy å bli spurt om dette. Samtidig jobber jeg med fri programvare, og fikk idéen om å forsøke å lage en stor bildedatabase for Vesterålen. Under en såkalt Creative Commons-lisens vil enhver som har ønske og behov for bilder da ha anledning til å bruke nettopp disse bildene i sin virksomhet.

- Hvorfor vil du ikke heller bare selge bildene?

- Jo, jeg kunne nok selvsagt gjort det, men opplever ikke at det er særlig økonomi i det, og i dette tilfellet er det ikke en stor og pengesterk aktør som er oppdragsgiver. Da blir dette birdaget mer et utslag av lokalpatriotisme, forklarer Gundersen.

Nå håper Christer Gundersen at det er flere hobbyfotografer enn han selv som vil bidra med bilder av Vesterålen.

- Opphavsretten er jo der, og det vil være ditt bilde som brukes. Fotografens navn vil fremkomme, men andre kan altså ha rett til å bruke bildet ditt uten å spørre, forklarer han.

Digital dugnad

- Gjennom en digital dugnad som dette håper vi i løpet av høsten å kunne levere minst 1000 bilder til dette arkivet. Og selvsagt håper vi det kommer en del tøffe videoklipp også. Det er mange her i regionen som holder på med video, og jeg regner med at folk har lyst til å vise frem det de har laget, sier Gundersen.

Premie til vinneren

Christer Gundersen har vært i kontakt med næringsaktører for å kunne stable på beina en premie til den som til slutt utropes som vinner av konkurransen. En lokal sportsbutikk har allerede gitt et gavekort på tusen kroner.

- Kanskje er det andre aktører også som kunne ha lyst til å knytte sitt firma til en konkurranse som dette? spør Gundersen.

Er du interessert i å bidra? I så fall finner du nettadressen her.