Norge møter regjerende mester Nederland. Kristian Ellingsen spiller i makkerpar med Harald Eide fra Hamar.

Bridge er en tankesport (på lik linje med sjakk), og det spilles både nasjonale og internasjonale mesterskap i bridge. Dette er tredje gang noen sinne at Norge er i en VM-finale for junior, og beste tidligere resultat er sølv.

Norge kvalifiserte inn til sluttspillet som nr 8 av 8 lag som gikk til kvartfinale (med god margin ned til niendeplassen), og har spilt bare bedre og bedre utover i mesterskapet. I kvartfinalen snudde de kampen mot Kina, og i semifinalen lå de først under mot Polen før de igjen gjorde en fantastisk snuoperasjon i tredje sett.

Finalen mot Nederland spilles over seks sesjoner á 14 spill, med fire sesjoner i dag og to sesjoner i morgen. Hvert spill tar ca 8 minutter. Det spilles på to bord – i åpent og lukket rom. Norge sitter Nord-Syd på det ene bordet, og Øst-Vest på det andre bordet. Det eksakt samme spillet spilles ved begge bord. Resultatene på de to bordene sammenlignes, og det er om å gjøre å gjøre det beste ut av de kortene en har fått utdelt.

Det finnes med andre ord ingenting som heter flaks i kortene, for har du fått dårlige kort, så har dine motstandere ved det andre bordet fått eksakt like dårlige kort.

VM-resultatene kan du se her.