Journalistene representerte noen av de største magasinene i Tyskland. Turen kom i stand gjennom  et samarbeid mellom Vesterålen reiseliv, Nord-Norsk Reiseliv og Innovasjon Norge – og er et resultat av en større internasjonal kampanje på tematurisme vandring, der Vesterålen reiseliv deltar, sier Vesterålen reiseliv i en pressemelding.

Journalistene fikk et omfattende program som inkluderte besøk i Nyksund og Stø, tur med RIB, tur på Dronningruta, fuglesafari fra Andenes, tur langs Nasjonal turistveg og Blåbyvandring på Sortland. Turen ble avsluttet med bestigning av Møysalen i et fantastisk vær.

Denne turen inngår i en serie av visningsturer for presse og reisearrangører de siste årene. Gruppen fikk mange flotte opplevelser og selv om spesielt turen opp Møysalen var ganske tøff var deltakerne storfornøyde. Journalistene har lagt ut bilder og tekster på sosiale medier med stor respons. Artiklene kommer litt senere.

-Denne gangen gikk turen eksklusivt til oss. Vi tør påstå at en del av æren for økningen av turismen til Vesterålen skyldes at vi kan vise til et stort antall medieoppslag i internasjonal presse, i tillegg til besøk av turoperatører som pakker og selger reiser til Vesterålen, sier Vesterålen reiseliv. 82 282 988