Lørdag 6. september blir det åpen dag hos Nordlaks og Skretting. Arrangementet er et resultat av at både Nordlaks og Skretting på Børøya fyller 25 år i år. I den andledning åpner bedriftene opp portene slik at folk i Vesterålen kan bli bedre kjent med dem, heter det i en pressemelding.

Arrangementet vil inneholde ulike aktiviteter, inkludert kafé og ulike aktiviteter som vil finne sted på området mellom Skretting og Nordlaks. Det blir også grilling av laks og pølser, i tillegg til leker og konkurranse. Fiskeutsalget Håven vil også være åpent.

Voksende bedrift

Nordlaks startet opp i 1989 og er i dag Nord-Norges største havbruksselskap, og på Børøya skal man i 2014 slakte rundt 60 000 tonn laks og ørret. Nordlaks produserer også settefisk i 3 kommuner og anlegget i Mørsvikbotn på Hamarøy er et av Norges mest moderne settefiskanlegg. I 2014 skal Smolten AS produsere hele 14 millioner smolt som skal ut i selskapets matfiskanlegg. I dag har Nordlaks matfiskanlegg i 9 kommuner sør i Troms og nord i Nordland, og det som skjer på havet er på mange måter hjertet i bedriften.

Sped start

Skretting ble åpnet i agust 1989 med en produksjonslinje. Lagringskapasiteten da var liten for både råvarer og ferdigvarer. Arbeidsstokken ved anlegget talte ca 20 personer. I det første hele driftsåret produserte fabrikken 16. 000 tonn fiskefor. Årsproduksjonen i dag er mer enn tidoblet og nærmer seg 200 000 tonn. Per i dag er det 55 fast ansatte som er tilknyttet anlegget, i tillegg til ca. ti vikarer og sesongansatte.

Fabrikken ble åpnet i august 1989 med én produksjonslinje. Det var relativt liten lagringskapasitet, både for råvarer og ferdigvarer. Den totale arbeidsstokken ved anlegget talte ca. 20 personer. Det første hele driftsåret (1990) produserte fabrikken ca 16 000 tonn fiskefôr. Årsproduksjonen i dag er mer enn 10-doblet, og nærmer seg 200 000 tonn. Det er nå 55 fast ansatte tilknyttet anlegget, i tillegg ca. 10 vikarer og sesongansatte.