Det var 20 år gamle Mathias Fors Olsen som mistet livet i en arbeidsulykke, da dumperen han kjørte i forbindelse med utbedring av E16 ved Maristova på Filefjell, havnet i elven.

Olsen ble liggende under vann i nær en time før han ble hentet opp. Han døde to dager senere på Haukeland universitetssykehus.

Bøtelagt

Sortlandsbedriften Grunn og fjell entreprenøren AS er nå ilagt et forelegg på 400.000 kroner for brudd på arbeidsmiljøloven og en rekke forskrifter. Det skriver bt.no. Det er tatt ut tiltale mot to personer som var ledere i bedriften i november 2012.

Selskapet er også pålagt å betale Olsens da gravide samboer en oppreisning på 125.000 kroner, 125.000 kroner til hans datter som ble født etter hans død samt 100.000 kroner til hver av hans foreldre.

Defekte bremser

Politiet slår fast at dumperen hadde en defekt parkeringsbrems samt helt eller delvis defekte bremser på de fire bakerste hjulene. 20-åringen skal heller ikke ha hatt opplæring i bruk av dumperen.

Entreprenøren hadde ifølge tiltalen ikke tilstrekkelige rutiner for å avdekke feil og mangler ved dumperen. Det var ikke gjennomført sakkyndig kontroll av den siden 31. mars 2011.

Avviser krav

Grunn og fjell entreprenøren AS avviser ifølge bt.no alle krav.

- Vi avviser alle krav, både boten og økonomisk oppreisning, sier Svein Harald Hansen, styremedlem og medeier i sortlandsfirmaet til bt.no.

- Vi vil ha saken til behandling, og avviser derfor kravene. Så får vi kommentere saken ytterligere når den havner i retten. Mer vil jeg ikke si på nåværende tidspunkt, sier Hansen