Lørdag er det duket for mange hestekrefter utenfor Vesterålen dekksenter i Sortland. Da inviterer nemlig Vesterålen Gatebil til bilutstilling, eller Streetmeet, som det så fint heter.

Det innebærer at hvem som helst kan møte opp med sin bil, enten det er en Lamborghini eller en forfallen Lada, og delta i konkurransen om å bli kåret til eieren av den kuleste bilen.

– Det spiller ikke noen rolle hvilken bil du har. Vi venter en rekke ulike typer biler, fra hele regionen, sier Bjørnar Beddari, som er styreleder i Vesterålen Gatebil.

Burning

For de som liker action og har sansen for å svi av gummi, blir det muligheter for å prøve seg i børnering.

Det kan også hende at det blir børnekonkurranse.– Vi er i dialog med kommunen og politiet enda om dette, men ingenting er klarert, sier han.

isåfall vil Vesterålen dekksenter står for omlegging av dekk på bilene som har deltatt i børneringen som trenger det.

På spørsmål om hvilken målgruppe Streetmeet er siktet mot, sier Beddari at det først og fremst er myntet på dem som er glade i bil og motorer.

– De fleste som møter opp er nok forholdsvis unge. Men alle er selvsagt velkomne. Det blir mye show. Dessuten fyrer vi opp grillen og serverer god grillmat, sier han.

Fersk klubb

Vesterålen Gatebil er en fersk forening som ble stiftet i juli i år. Medlemmstallet er foreløpig ikke så høyt, men det går likevel fremover.

– Vi er en klubb i vekst, men som er avhengige av midler som alle andre. Vi bruker alle pengene på medlemmene, så da hjelper det selvsagt å være flere. Så vi vil gjerne ha nye medlemmer, sier Beddari.