Pengebruken har løpt løpsk under renoveringen av idrettsbygget på Risøyhamn skole.

Prosjektet skulle i utgangspunktet koste 600.000 kroner. Summen ble senere økt til 3,8 millioner kroner, men endte på langt over 10 millioner før formannskapet grep inn før jul 2012 og stanset prosjektet.

Fullføringen av renoveringen ble lagt ut på offentlig anbud, og den endelige prislappen nå når bygget straks står ferdig, er på hele 19 millioner kroner.

- Over alle støvleskaft

Kontrollutvalget i Andøy har tidligere kritisert prosessen, og lagt ansvaret for millionoverskridelsene på rådmann Kirsten Lehne Pedersen.

– Utbedringen av bygget gikk over alle støvleskaft. Det er overhode ingen kontrollrutiner som har fungert. De har sviktet totalt og vært helt på bærtur, sier leder Arne Skogvoll i kontrollutvalget i kommunen til NRK.

Kritikkverdig

Andøy-politikerne erkjenner at prosessen med renoveringen har vært langt fra god. Ifølge NRK mener ordfører Jonni Solsvik at det kritikkverdige ligger i at finansieringen ikke var i orden før arbeidet ble startet.

– Jeg og resten av kommunestyret er de første til å både erkjenne og ta innover oss at dette var en situasjon vi selvfølgelig ikke ønsket å komme opp i, men da vi først var der fikk vi avdekket hva årsaken kunne være og så frem til å finne en god løsning på det. Det mener jeg vi har gjort, sier Solsvik til NRK.